ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΓΙΑ VILLAGERS – ΕΣΩΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΚΑΡΠΑ!

Share

Ένα γεγονός υπέρμετρου ηρωισμού που δεν μπορεί να ξεχάσει ποτέ κανείς και που σίγουρα θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια, είναι αυτή αυτό που διαδραματίστηκε στο parking του “Kifisia Soccer Club” το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου, από τον εμβληματικό αρχηγό των Villagers, Γιάννη Παρίσση ο οποίος κατά τη διάρκεια φιλικού αγώνα της ομάδας του, εγκατέλειψε το σημείο και παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες έσωσε συμπολίτη μας από βέβαιο θάνατο αφού υπέστη ανακοπή καρδιάς!

Μια ηρωική πράξη-ζωής ή οποία πρόσθεσε ακόμα ένα (ίσως το πολυτιμότερο) παράσημο στο ιστορικό σωματείο των “Χωριατών”, είναι αυτή της σωτηρίας ενός συνανθρώπου μας από τους επικεφαλείς της ομάδας, Γιάννη Παρίσση και Πέτρο Φασουλη που έδωσαν μια… άνιση μάχη με όλα τα “όπλα” και τις γνώσεις τους, και αναδείχθηκαν νικητές, με… τρόπαιο τη σωτηρία της ζωής ένος συνανθρώπου μας, του κ. Προκόπη!

Το μεγαλείο του Γιάννη Παρίσση ως αθλητή κι ως άνθρωπου ήταν ευρέως γνωστό εδώ και χρόνια. Πλέον όμως ακόμα κι όσοι δεν τον γνωρίζαν προσωπικά τον… αποθέωναν στα Social Media!

Ο Γιάννης Παρίσης, εκτός από εμβληματικός αρχηγός των “Χωριατών”, είναι και επικεφαλής των αγώνων του Athens League στη Βόρεια Περιφέρεια. Έχει άριστες γνώσεις φυσιοθεραπείας και πρώτων βοηθειών, και βρίσκεται σε καθημερινή βάση στο “Kifisia Soccer Club” ως ένας εκ των αναμορφωτών του Ελληνικού Μίνι-Ποδοσφαίρου, χαίροντας παράλληλα κοινής αποδοχής από τον κόσμο του αθλήματος. Εκείνη την παρολίγον μοιραία νύχτα, οι Villagers είχαν προγραμματισμένο αγώνα με τους Barons στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου της Κηφισιάς του Athens League, ωστόσο λόγω έκτακτου προβλήματος οι “βαρώνοι” δεν κατέβηκαν στον αγώνα και οι “Χωριάτες” έπαιξαν… οικογενειακό διπλό! Ο 48χρονός κ. Προκόπης είχε αγωνιστεί για 5′ σε ένα φιλικό αγώνα που διεξαγόταν παράλληλα στο βοηθητικό γήπεδο των εγκαταστάσεων, ωστόσο κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη που ακολούθησε, με τον πρωταγωνιστή της ιστορίας να εξηγεί αργότερα στον “σωτήρα” του πως είχε αγνοήσει κάποια “σημάδια” του οργανισμού του όπως συμβαίνει σε πάνω από 95% παρόμοιων περιπτώσεων! O Παρίσσης και ο Φασουλής υπερέβαλαν εαυτό για να κρατήσουν τον άνθρωπο στη ζωή, κάνοντας επί 15 λεπτά θωρακικές συμπιέσεις και εμφυσίσεις για να αποχωρήσουν από το σημείο… κάθιδροι και μέσα στην… αγωνία, δίχως ακόμη να γνωρίζουν την έκβαση της “μάχης” αφού η συνέχεια της δόθηκε στο ασθενοφόρο.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφερθεί πως ανέκαθεν η πρόληψη είναι σημαντικότερη από την αποκατάσταση – θεραπεία, και πως ανέκαθεν δεν πρέπει να επιβαρύνουμε ή να πιέζουμε τον οργανισμό μας, διότι η ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό, και ΤΙΠΟΤΑ σε σύγκριση μαζί της δεν έχει μεγαλύτερη αξία.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την αναλυτική ανακοίνωση των “Χωριατών” από την επίσημη σελίδα τους στα Social Media, έτσι όπως ακριβώς τη βίωσαν εκείνοι:

“BREAKING NEWS: Η Ηρωική επέμβαση των VILLAGERS

Μετά από ώριμη σκέψη η ομάδα μας αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για το περιστατικό που έλαβε χώρα το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου στην Κηφισιά. Η ομάδα μας εκείνο το βράδυ βρισκόταν στο Kifisia Soccer Club για να αγωνιστεί στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής (Αthens League) όπως κάθε εβδομάδα. Αργότερα αποδείχτηκε μία πολύ καλή ευκαιρία για προπόνηση καθώς η αντίπαλη ομάδα των ΒΑRONS F.C.για λόγους ανωτέρας βίας δεν κατάφερε να προσέλθει στο γήπεδο.

Κατά την παραμονή μας στο γήπεδο και ενώ η προπόνηση ήταν σε εξέλιξη ακούσαμε κάποια άτομα να καλούν σε βοήθεια στον χώρο-πάρκινγκ που παρέχει το γήπεδο. Πήγαμε λοιπόν στο σημείο και εντοπίσαμε έναν συνάνθρωπό μας ο οποίος εμφάνιζε εμφανή δύσπνοια εν αρχή βραδυκαρδία και στην συνέχεια ταχυκαρδία με εμφανή πόνο στο στήθος.Η ώρα ήταν 21:55 όταν η καρδιά του κύριου Προκόπη θα τον πρόδιδε. Χωρίς δεύτερη σκέψη ο αρχηγός της ομάδας Παρίσσης Ιωάννης σε άψογη συνεργασία με τον Πέτρο Φασουλή(Εξίσου αρχηγός) αφαίρεσαν αρχικά την ζώνη ασφάλειας και στην συνέχεια μετέφεραν τον ασθενή έξω από το προσωπικό του όχημα. Αρχικά σε θέση ανάνηψης έτσι ώστε να βεβαιωθούν ότι ο αεραγωγός του είναι ανοιχτός και στην συνέχεια προσπαθήσανε να διατηρήσουν την επαφή του με το περιβάλλον.

Η καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση(ΚΑΡΠΑ)ξεκίνησε εντός 10-15 δευτερολέπτων με την απουσία επικοινωνίας του ασθενή και εκτιμώμενο χρόνο 15 λεπτών συνεχόμενα,(προσπάθειας επαναφοράς).Η ψυχραιμία του Πέτρου “εφοδιάζοντας τον Γιάννη” με μάσκα τύπου αμπού η οποία βρισκόταν στο αυτοκίνητο του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση σωτηρίας του συνανθρώπου μας. Ο Πέτρος φρόντισε να απομακρύνει τα μικρά παιδιά και τους περαστικούς πολίτες ώστε ο Γιάννης να έχει “ελεύθερο το πεδίο”να δράσει. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες καρδιοπνευμονική Αναζωογόνησης έξω από το νοσοκομείο, το άτομο που βοηθά τον ασθενή πρέπει εναλλάξ να δίνει το φιλί της ζωής και να εφαρμόζει 30 γρήγορες μαλάξεις στο στήθος. Το φύσημα αέρα μέσα στο στόμα του ασθενή έχει στόχο την οξυγόνωση του αίματος, ενώ οι πιέσεις στο στήθος επαναφέρουν τη λειτουργία της καρδιάς, ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η πιθανότητα επιβίωσης είναι υψηλότερη όταν το αίμα περιέχει λιγότερο οξυγόνο αλλά μετακινείται μέσα στο σώμα με συνεχείς μαλάξεις του στήθους, ενώ ένα περιστατικό αιφνίδιας ανακοπής εκτός νοσοκομείου έχει ποσοστό επιβίωσης μόλις 7%. Όσο αναφορά το ασθενοφόρο έφτασε πραγματικά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (εντός 15λέπτου) .Η ΚΑΡΠΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ακόμα και μετά την άφιξη του ασθενοφόρου όπου και τοποθετήθηκε απινιδωτής όπως και χρήση ενέσιμης αδρεναλίνης.


Στο δια ταύτα… Ενημερωθήκαμε ότι ο άνθρωπος εισήλθε με δική του αναπνοή στο νοσοκομείο. Οι γιατροί υποστήριξαν ότι η παροχή πρώτων βοηθειών τα πρώτα 15 (κρισιμότερα λεπτά) ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ.
Κάπου εδώ να δώσουμε τα συγχαρητήρια στον αρχηγό μας Παρίσση Ιωάννη για το θάρρος του και την ετοιμότητα που τον διακατέχει σε ζητήματα κυριολεξίας “ζωής και θανάτου”. Ο καρδιολόγος του ΚΑΤ χαρακτήρισε τον αρχηγό μας ως φύλακα άγγελο του παθών. Η αυτοθυσία του Γιάννη και του Πέτρου θα μείνουν χαραγμένες στις μνήμες όλων μας χαρίζοντας μας συγκινητικές στιγμές ενώνοντας την ομάδα ποδοσφαίρου σε μια ομάδα διάσωσης. Αυτή την φόρα δεν φωνάξαμε ΠΑΡΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΩΝ. Σε αυτό το σημείο θέλουμε να καλέσουμε σύσσωμη την κοινότητα του Μίνι-Ποδοσφαίρου σε μία μεγάλη παράκληση καθώς και να τεθεί ως θέμα στη διοργανώτρια αρχή έστω οι αρχηγοί των ομάδων να παρακολουθήσουμε ένα σεμινάριο πρώτων βοηθειών. Επιπλέον, κάθε ομάδα να μπορεί να ενημερωθεί για το κόστος εγκατάστασης ενός απινιδωτή στο χώρο τον οποίο αγωνιζόμαστε ή ακόμα και να συμβάλει οικονομικά σε αυτό, μιας και το μόνο βέβαιο είναι ότι μεταγενέστερα θα βοηθήσει στην αποφυγή άσχημων περιστάσεων όπως αυτή.

ΥΓ1.Οι συμπαίκτες μας στάθηκαν στο πλάι μας και χωρίς την ενθάρρυνση τους δεν θα καταφέρναμε να κερδίσουμε μια τέτοια άνιση μάχη. Παρόλο που ήταν συγκλονισμένοι βοήθησαν στα μέγιστα ειδικά την γυναίκα και το παιδάκι του παθών δίνοντας συνεχώς κουράγιο και ελπίδα.

ΥΓ2.Ευχόμαστε περαστικά στον συνάνθρωπο μας και ταχεία ανάρρωση.
ΥΓ3.Χαμογελάτε συχνότερα, βοηθήστε όπως ,όπου ,όποιον μπορείτε. Ο αθλητισμός είναι ΖΩΗ.
ΥΓ4.Ο φόβος κάνει τον λύκο να φαίνεται μεγαλύτερο.”

Περισσότερα

ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ 2025! (PHOTOS)

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μίνι Ποδοσφαίρου (World Mini-Football Federation) ανακοίνωσε χθες (21/5) ότι η διοργανώτρια πόλη για το πολυαναμενόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2025 θα είναι το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν! Πιο συγκεκριμένα, η διοργάνωση στην οποία θα παλέψει να βρεθεί και

ΝΕΑ

ΘΑΝΑΗΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ELITE CUP GREECE: “ΕΧΩ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΕΙ – ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΩ”

“Μέλι” έσταξε για το παρθενικό Elite Cup Greece ο κορυφαίος αθλητικογράφος της Ελλάδας: Γιώργος Θαναηλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των μεταδόσεων που έκανε: “Τεχνολογικά, οργανωτικά και ποιοτικά είναι ότι πιο εντυπωσιακό υπάρχει”! Λίγες ώρες μετά

Για συμμετοχή στην διοργάνωση

Στείλτε μας μήνυμα και μείνετε σε επαφή

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα έρθουμε σύντομα σε επικοινωνία μαζί σου