ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ELITE LEAGUE GREECE 6X6 / ΑΤΗΕNS LEAGUE 6X6 & 8X8
1. ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Α’ ΦΑΣΗ: Σε κάθε περιοχή-περιφέρεια (Κηφισιά, Ρέντη, Γουδή Πειραιάς κλπ) θα σχηματιστούν όμιλοι. Κάθε ομάδα, θα αγωνιστεί σε μονούς ή διπλούς αγώνες (αναλόγως τον αριθμό των ομάδων στον εκάστοτε όμιλο), με συχνότητα: μια (1) φορά ανά εβδομάδα και ημέρες: Δευτέρα έως Παρασκευή. Οι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας των ομίλων της διοργάνωσης, προκρίνονται αυτόματα στην κορυφαία κατηγορία της Ελλάδας (Elite) ή της Αθήνας (Athens), την ELITE 1 LEAGUE ή την GOLDEN LEAGUE. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις αμέσως επόμενες θέσεις θα συμμετέχουν στην ELITE 2 LEAGUE ή την SILVER LEAGUE, δηλαδή την 2η τη τάξει κατηγορία της Ελλάδας ή Αθήνας. Το Χρονοδιάγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε οι επίσημοι αγώνες να εκκινούν την 1η εβδομάδα του Οκτωβρίου και να ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι τέλος Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η Α’ φάση κι εν συνεχεία οι ομάδες να ξεκινήσουν να αγωνίζονται για την Β’ και κύρια φάση της διοργάνωσης, η οποία λαμβάνει τη σκυτάλη αμέσως μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων.

Β’ ΦΑΣΗ: Το κύριο μέρος του πρωταθλήματος διεξάγεται από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο και ουσιαστικά οι νέοι όμιλοι που δημιουργούνται (ELITE 1 / ELITE 2 LEAGUE & GOLDEN LEAGUE / SILVER LEAGUE) προβλέπουν επίσης όλες τις ομάδες να αγωνιστούν μεταξύ τους σε μονούς ή διπλούς αγώνες (αναλόγως των αριθμό των ομάδων στον εκάστοτε όμιλο), μια φορά την εβδομάδα από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή. Στην νοκ-άουτ φάση (Play Off) προκρίνονται οι πρώτες 8 ή 4 ομάδες (εξαρτάται τον αριθμό των ομάδων ανά κατηγορία κι ανά περιφέρεια) των βαθμολογιών και διασταυρώνονται με την προβλεπόμενη σειρά στα νοκ-άουτ.

ΝΟΚ-ΑΟΥΤ ΦΑΣΗ (PLAY OFF): Όσο καλύτερη θέση τερματίσει κάποια ομάδα στο ενιαίο πρωτάθλημα της Β’ φάσης (σε ELITE 1/ ELITE 2 & GOLDEN / SILVER LEAGUE) στην εκάστοτε περιοχή-περιφέρεια (Κηφισιά, Ρέντη κλπ.), τόσο ευνοϊκότερη διασταύρωση θα έχει (1ος vs 8ος, 2ος vs 7ος κλπ) τόσο στους “8” όσο και στους “4”, αφού θα ακολουθηθεί το τυπικό σύστημα της πυραμίδας. Η ομάδα που προκρίνεται είναι εκείνη που θα επικρατήσει σε μονό νοκ-άουτ αγώνα στη φάση των “8”, των “4” και τον τελικό περιφέρειας ανά κατηγορία. Εάν το σκορ του αγώνα είναι ισόπαλο τότε προβλέπεται παράταση, κι αν ούτε εκεί υπάρξει νικητής, τότε πέναλτι. Η παράταση θα αποτελείται από συνολικά 10′ (2 ημίχρονα από 5′), ενώ σε περίπτωση που ούτε εκεί κριθεί ο νικητής, τότε προβλέπεται η διαδικασία των πέναλτι. Ο κανονισμός προβλέπει: αρχικό σετ 3 εκτελέσεων (σ.σ. 5 εκτελέσεων για το 8Χ8), ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρξει νικητής ούτε εκεί, τότε η διαδικασία προβλέπει τον “ξαφνικό θάνατο” (ένας – ένας) από την 4η εκτέλεση μέχρι να υπάρξει ευστοχία από τη μια πλευρά και από την αστοχία από την άλλη αντίστοιχα. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία των πέναλτι εξελίσσεται κυκλικά για τις δυο ομάδες, γεγονός που δεν επιτρέπει σε ποδοσφαιριστή να εκτελέσει πέναλτι εάν προηγουμένως δεν έχουν εκτελέσει όλοι οι υπόλοιποι (όσοι έχουν δηλωθεί στο Φ/A) μέχρι να ξαναέρθει η σειρά του.  Ο μεγάλος τελικός (ELITE) ή η τελική φάση (συμπεριλαμβανομένου και του “Final Four” στο ATHENS) διαρκεί μέχρι τα μέσα Απριλίου.

  • Σε περίπτωση που ομάδα δεν παρευρεθεί στον καθορισμένο αγώνα νοκ-άουτ, χάνει το παιχνίδι 0-3 Α.Α. Εάν δε, υπόκειται στην ποινή του άρθρου 1β (2ος ή 3ος συνολικά αγώνας Α.Α. που προβλέπει αφαίρεση βαθμών εκτός από ήττα 0-3 Α.Α. ή ισοδυναμεί με οριστική αποβολή από το πρωτάθλημα τότ,  η ποινή της αφαίρεσης βαθμών μεταφέρεται για την επόμενη σεζόν του Athens League 6×6. Στο Final Four (ATHENS) ισχύουν ακριβώς τα ίδια με παραπάνω είτε σε ημιτελικό, είτε στον τελικό. 

ELITE LEAGUE GREECE 6X6 ΤΕΛΙΚΟΣ:  Οι 2 μεγάλοι νικητές σε Βόρεια (Κηφισιά) και Νότια (Πειραιάς) περιφέρεια σε ELITE LEAGUE 1 και ELITE LEAGUE 2 διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μια ημέρα και έδρα προκαθορισμένη, εκεί όπου προκύπτει και οι πρωταθλητές Ελλάδας των 2 μεγαλύτερων κατηγοριών.

ATHENS LEAGUE 6X6 FINAL FOUR: Οι τελικοί των τελικών διεξάγονται υπό μορφή “Final Four” μέσα σε ένα 2ήμερο (Σαββατοκύριακο) -στην έδρα που επιλέγει και γνωστοποιεί η διοργανώτρια αρχή μήνες πριν- η οποία θα προβλέπει τη συμμετοχή όλων των πρωταθλητών των εκάστοτε περιοχών-περιφερειών (Κηφισιά, Γουδή, Ρέντη, Πειραιάς κλπ) σε GOLDEN, και SILVER LEAGUE 6X6.

Την πρώτη ημέρα του FINAL FOUR (Σάββατο) θα πραγματοποιηθούν οι ημιτελικοί, ενώ την δεύτερη (Κυριακή) θα διεξαχθούν οι μεγάλοι τελικοί των 2 μεγαλύτερων κατηγοριών της Αθήνας.

ATHENS LEAGUE 8Χ8 ΤΕΛΙΚΟΣ:  Οι μεγάλοι νικητές των κατηγοριών (GOLDEN και SILVER) των 2 αγωνιστικών ημερών (Τρίτη και Πέμπτη) στου Ρέντη Αττικής διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μια ημέρα (καθημερινή), εκεί όπου προκύπτει και ο μεγάλος νικητής των GOLDEN και SILVER LEAGUE 8Χ8.

2. ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

. Η εκκίνηση του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, και οι αγώνες θα διεξάγονται σύμφωνα με το πρόγραμμα, εκτός αν εξωγενείς συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Όλες οι ομάδες αγωνίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα αγώνων (παρουσιάζει αναλυτικά όλους τους αγώνες της κάθε φάσης ξεχωριστά και λεπτομερώς: ημερομηνία, ημέρα, ώρα, αντίπαλο κλπ), το οποίο θα αναρτάτε ηλεκτρονικά στη σελίδα του Gipedaki.gr , ενώ ανά πάσα ώρα και στιγμή έχουν πρόσβαση οι εκάστοτε αρχηγοί-οργανωτές-πρόεδροι των ομάδων.

Αποδεκτές, μπορούν να γίνουν οι προτάσεις για ενδεχόμενη αλλαγή ημερομηνίας ή ώρας της εκάστοτε αναμέτρησης μέχρι και 48 ώρες πριν από την σέντρα του αγώνα, εάν φυσικά υπάρχει λόγος μεγάλης σημασίας ή σημαντικότητας. Ύστερα από αυτό το χρονικό σημείο δεν θα γίνεται δεκτή καμία αλλαγή.  Στην πρώτη, εμπρόθεσμη περίπτωση, οι αναβληθέντες αγώνες θα διεξάγονται το προσεχές διάστημα (εντός 15ημέρου, με πιθανότητα και εντός Σ/Κ) έπειτα από ενημέρωση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος για τη μέρα και την ώρα που θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας, χωρίς να επηρεάζεται επ’ ουδενί η κανονική ροή του προγράμματος. Κάθε ομάδα της ELITE LEAGUE και ATHENS LEAGUE 8X8 έχει δικαίωμα “αίτησης αναβολής” έως και 3 φορές συνολικά από την αρχή έως και το φινάλε της διοργάνωσης (μετά την 3η φορά δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση αποδεκτές) ενώ κάθε ομάδα του ATHENS LEAGUE 6X6 έχει δικαίωμα έως και 1 “αίτησης αναβολής” τον μήνα, με εξαίρεση ειδικές περιπτώσεις. Τέλος, σε κάθε περίπτωση, η τελική έκβαση της οποιαδήποτε σχετικής απόφασης καθορίζεται από τη διοργανώτρια αρχή, αφού σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, θεωρείται μονομερής και προβλέπεται η παρακάτω αναγραφόμενη ποινή για την παραβατική ομάδα.

. Όσον αφορά έκτακτες ακυρώσεις & αναβολές: Ομάδα που ενημερώνει τελεσίδικα εντός του 24ώρου της σέντρας του προγραμματισμένου αγώνα ότι αδυνατεί για οποιονδήποτε λόγο να αγωνιστεί, θα χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά με σκορ 3-0, κι όλα αυτά εφόσον έχει ενημερώσει την διοργανώτρια αρχή. Κάτι παρόμοιο ισχύει φυσικά και σε περίπτωση που η ομάδα προβεί σε αντίστοιχη τελεσίδικη ενημέρωση (σ.σ. ότι δεν κατεβαίνει στο γήπεδο για οποιονδήποτε λόγο) μερικές ημέρες πριν, κι όλα αυτά εφόσον δεσμευτεί να καταβάλει το ανάλογο αντίτιμο για τις εκάστοτε γηπεδικές εγκαταστάσεις. Σε περίπτωση άρνησης, ως προς την τελευταία ενέργεια, τότε η ομάδα αποκλείεται απευθείας από την διοργάνωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Οι ίδιες κυρώσεις θα ισχύσουν και σε περίπτωση υποτροπής της, για 2η φορά, ωστόσο εκεί θα της επιβληθεί και η εξτρά ποινή των -3 βαθμών στον όμιλο της στο πρωτάθλημα. Στην 3η φορά επανάληψης της ίδιας κατάστασης θα αποβάλλεται ΟΡΙΣΤΙΚΑ από το πρωτάθλημα όπως επίσης, θα χάνει και την προτεραιότητα συμμετοχής της για την επόμενη χρονιά. Συνεπώς η κάθε ομάδα έχει μάξιμουμ δυνατότητα έως και 2 ήττες Α.Α. σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Όλα τα παραπάνω με εξαίρεση την περίπτωση που πρόκειται για αγώνα της τελευταίας της αγωνιστικής (προγραμματισμένης ή εξ’ αναβολής), Α’ ή Β’ γύρου διότι κάτι τέτοιο θεωρείτε αυτομάτως είτε ύποπτο για διαμόρφωση τελικής βαθμολογίας, είτε ανήθικος επηρεασμός προς την ίδια ή τρίτους, είτε απαξίωση της διοργάνωσης! Στην περίπτωση αυτή λοιπόν, η ομάδα αποβάλλεται οριστικά από το πρωτάθλημα επίσης. Εξαιρείτε μόνο η περίπτωση που δεν υπάρχει ένδειξη για καμία από τις παραπάνω 3 περιπτώσεις, κάτι το οποίο μπορεί μονάχα το επιτελείο της διοργανώτριας αρχής να κρίνει. Τότε λοιπόν, η τιμωρία θα εναρμονιστεί με τις παραπάνω αρχικές περιπτώσεις των ακυρώσεων (αριθμητικά).

. Ομάδα που δεν κατεβαίνει να αγωνιστεί σε προγραμματισμένο αγώνα δίχως πρωτίστως να έχει ειδοποιήσει τη διοργανώτρια αρχή  αποβάλλεται ΟΡΙΣΤΙΚΑ από τη διοργάνωση.

Λόγω συμφωνιών με τις γηπεδικές εγκαταστάσεις δεν υπάρχει δυνατότητα αναβολών της «τελευταίας στιγμής». Ωστόσο, μια ομάδα μπορεί να προαναγγείλει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ότι αδυνατεί να αγωνιστεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία, έτσι ώστε να ληφθεί υπ’όψιν από την οργανωτική επιτροπή.

2. Στο τέλος του πρωταθλήματος θα γίνουν βραβεύσεις (κύπελλο και μετάλλια) για τις ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις της ELITE LEAGUE 1, ELITE LEAGUE 2, GOLDEN LEAGUE και SILVER LEAGUE. Επίσης θα βραβευτεί η ομάδα “Fair Play” (η οποία θα προκύψει ύστερα από Μίνι-Τουρνουά πρόσκληση από την διοργανώτρια αρχή), ο πρώτος σκόρερ, ο πολυτιμότερος παίκτης (MVP που αναδεικνύεται με βάση των point system της βαθμολογίας από τα Φ/Α) και ο κορυφαίος γκολκίπερ ολόκληρης της διοργάνωσης συνολικά (MVP που αναδεικνύεται με βάση των point system της βαθμολογίας από τα Φ/Α) .

3. Επιτρέπονται μόνο παπούτσια με σχάρα (ή εναλλακτικά με πολύ μικρά εξογκώματα τύπου TURF). Όλα τα παπούτσια με τάπες (μικρές ή μεγάλες) απαγορεύονται. Ομάδα που όλοι οι ποδοσφαιριστές της που πρόκειται να αγωνιστούν, συμβαδίζουν με τα προβλεπόμενα παπούτσια έχει δικαίωμα να ασκήσει ένσταση πριν από την έναρξη του παιχνιδιού εάν κι εφόσον ένας ή περισσότεροι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν φορώντας παπούτσια με τάπες. Σε αυτή την περίπτωση ο διαιτητής καλείται να δώσει διορία 2′ ούτως ώστε η ομάδα που δεν συμβαδίζει με τα προβλεπόμενα να βρει μια λύση. Εάν δεν προκύψει λύση μετά τα 2′ ή  στην έσχατη περίπτωση παρέλθει το 30′ της επίσημης σέντρας (σύμφωνα με τον κανονισμό 2 – άρθρο 11) οφείλει να κατακυρώσει το παιχνίδι υπέρ της ομάδας που άσκησε την ένσταση. Ενστάσεις μετά την έναρξη του αγώνα ή αμέσως μετά την ολοκλήρωση του δεν θα γίνονται αποδεκτές. 

4. H μπάλα που θα χρησιμοποιηθεί σε όλους τους αγώνες της διοργάνωσης θα είναι 5άρα.

5. Όλες οι ομάδες υποχρεούνται να φορούν σε κάθε αγώνα κοινές ποδοσφαιρικές εμφανίσεις (μπλούζα – σορτς) και να αγωνίζονται πάντα μ’ αυτές, ενώ στην ELITE LEAGUE είναι υποχρεωτική και η 2η εμφάνιση (εκτός έδρας) την οποία θα φορούν για να αποφεύγουν ομοιομορφίες με αντίπαλες ομάδες. Ποδοσφαιριστής που δεν φοράει κοινή εμφάνιση (μπλούζα ή σορτς) με τους συμπαίκτες του, ΔΕΝ έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα. 

6. Αίτηση συμμετοχής μιας ομάδας μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω της ιστοσελίδας. Για να ισχύσει η δήλωση αυτή θα πρέπει μέσα σε διάστημα 7 ημερών να δοθεί ένα ραντεβού στα γραφεία ή τις γηπεδικές εγκαταστάσεις, ούτως ώστε να υπογράφει το έγγραφο συμμετοχής και να κατατεθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις συμμετοχής από τον εκάστοτε επικεφαλής των ομάδων. Εκεί, θα επιλέγονται τελεσίδικα οι επιθυμητές ώρες που θα αγωνίζεται η ομάδα καθώς επίσης και να λυθεί κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με το πρόγραμμα και τους κανονισμούς.

. Κάθε ομάδα μπορεί να έχει όσους ποδοσφαιριστές επιθυμεί. Υπάρχει δυνατότητα προσθήκης και αφαίρεσης ποδοσφαιριστών μέσα στη σεζόν, καθώς αρκεί μια απλή ονομαστική αναφορά στο φύλλο αγώνος της γραμματείας, ωστόσο δικαίωμα συμμετοχής στη φάση των Νοκ-Άουτ αγώνων, της τελικής φάσης και του “Final Four” έχουν ΜΟΝΟ οι ποδοσφαιριστές που κατά την περίοδο της κανονικής διάρκειας (Α’ & Β’ φάση) συμπλήρωσαν το μίνιμουμ των 7 συμμετοχών σε ELITE LEAGUE και ATHENS LEAGUE 8X8 (σ.σ. 5 συμμετοχών για το ATHENS LEAGUE 6X6) με τη φανέλα της εν λόγω ομάδας (ή σε ειδικές περιπτώσεις να έχουν αγωνιστεί στο 1/3 των συνολικών αγώνων που έχει δώσει η ομάδα τους)! Εξαίρεση, σε ELITE LEAGUE 6X6 και ATHENS LEAGUE 8X8 αποτελεί μονάχα ένας ποδοσφαιριστής της εκάστοτε ομάδας, ο οποίος θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα Νοκ-Άουτ, αρκεί να έχει αγωνιστεί τουλάχιστον 3 φορές σε Α’ & Β’ φάση. Αυτός ο ποδοσφαιριστής θα αποτελεί ουσιαστικά αυτόν που άλλες χρονιές αποκαλούταν ως “προσθήκη”.

Σε ολόκληρο τον παραπάνω κανονισμό δεν εξαιρούνται οι τερματοφύλακες παρά μονάχα σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού και πάντα με την υπόδειξη του απαραίτητου ιατρικού εγγράφου, δύναται η διοργανώτρια αρχή να επιστρέψει τη συμμετοχή σε άλλον τερματοφύλακα, ακόμα και δίχως τον προβλεπόμενο αριθμό συμμετοχών κατ’ εξαίρεση). Τερματοφύλακας που είτε ο ίδιος είτε η ομάδα του έχει προσκομίσει απαραίτητο ιατρικό έγγραφο στη διοργανώτρια αρχή (είτε πριν από τη νόκ-άουτ φάση είτε κατά τη διάρκεια της), θα εξαιρείται για ολόκληρη τη νοκ-αουτ φάση (Play Off, τελικό ή Final Four) χάνοντας ουσιαστικά το δικαίωμα συμμετοχής του, το οποίο πλέον θα διαθέτει ο αντικαταστάτης του μέχρι και το φινάλε της διοργάνωσης. Επιπλέον: αντικατάσταση στον αντικαταστάτη τερματοφύλακα (ακόμα και για ιατρικούς λόγους) δεν προβλέπεται και δε γίνεται αποδεκτή. 

Η συμμετοχή ανά αγώνα ορίζετε και προσμετράτε (καταγραφή στο Φ/Α) ανεξαρτήτως εάν ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής είναι βασικός ή αλλαγή, εάν αγωνιστεί για 50′ , 1′ ή ακόμα και καθόλου, ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχει φυσική παρουσία στον πάγκο της ομάδας (και όχι απλά στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου) και να φοράει την εμφάνιση της ομάδας του καθώς επίσης και αθλητικά παπούτσια. Το Φ/Α παραμένει ανοικτό μέχρι και την ανάπαυλα, ενώ σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταγραφεί ή να εισέλθει ποδοσφαιριστής ο οποίος θα παρευρεθεί στο γήπεδο και τον πάγκο της ομάδας από την εκκίνηση του β ημιχρόνου και μετά.

. Η αποστολή της ομάδας ανά αγώνα δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 4 (σ.σ. 5 για το 8Χ8) ή να ξεπερνάει τα 12 άτομα (σ.σ. 14 άτομα για το 8Χ8). Δηλαδή κάθε ομάδα έχει τη δυνατότητα να δηλώσει από 4 μέχρι 12 (σ.σ. 5 μέχρι 14 για το 8Χ8) ποδοσφαιριστές στο Φύλλο Αγώνος τους οποίους έχει τη δυνατότητα και να χρησιμοποιήσει. Εάν η αποστολή αποτελείτε από λιγότερους των 4 παικτών (σ.σ. 5 παικτών για το 8Χ8) τότε το παιχνίδι κατακυρώνεται αυτόματα στην αντίπαλη ομάδα (0-3 Α.Α.) και υπάγεται στο άρθρο 1β, το οποίο υφίσταται αθροιστικά πλέον για 2η και 3η αντίστοιχα). Εάν η αποστολή αποτελείται από 13 (σ.σ. 15 για το 8Χ8) και παραπάνω ποδοσφαιριστές, τότε ο αρχηγός και οι επικεφαλής της ομάδας υποχρεούνται να αφήσουν κάποιους από τους ποδοσφαιριστές τους εκτός αποστολής, πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της αναμέτρησης.

. Σε περίπτωση παράβασης των κανονισμών με πλαστοπροσωπία, πριν από το παιχνίδι, ο ποδοσφαιριστής και ο αρχηγός της ομάδας θα αποβάλλονται, ενώ σε περίπτωση παράβασης των κανονισμών με πλαστοπροσωπία που διαπιστωθεί μετά την λήξη της αναμέτρησης η ομάδα θα χάνει το ματς στα χαρτιά ενώ ο παραβάτης παίκτης θα τιμωρείτε με αποβολή! Εάν, αμέσως μετά τις αποβολές, η αποστολή αποτελείτε από λιγότερους των 4 παικτών (σ.σ. 5 παικτών για το 8Χ8) τότε το παιχνίδι κατακυρώνεται αυτόματα στην αντίπαλη ομάδα (0-3 Α.Α.) και υπάγεται στο άρθρο 1β.

8. Κριτήρια ισοβαθμίας: Σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας μεταξύ ομάδων, υπολογίζονται με αυστηρή σειρά τα εξής: Α. Νικητής στο μεταξύ τους παιχνίδι. Β. Διαφορά γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια (εάν είναι διπλή η σειρά αγώνων). Γ. Καλύτερη διαφορά τερμάτων (μεταξύ αυτών που έχει πετύχει και αυτών που έχει δεχθεί ως συντελεστής), Δ. Καλύτερη επίθεση (τέρματα που έχει πετύχει), Ε. Γίνεται κλήρωση. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας Α) κριτήριο αποτελεί η Καλύτερη διαφορά τερμάτων, και Β) η Καλύτερη επίθεση, ενώ για τα υπόλοιπα, ισχύουν οι επίσημοι κανόνες που εφαρμόζονται και στις διεθνείς διοργανώσεις της European Mini-Football Federation (E.M.F.).

9. Όλοι οι αγώνες θα επιτηρούνται από διαιτητή (που είναι ο απόλυτος χρονομέτρης) και γραμματεία. Επιπλέον, σε περίπτωση ανάρμοστης συμπεριφοράς είτε απέναντι στον διαιτητή είτε στη γραμματεία, είτε απέναντι σε άλλους παίκτες (αντιπάλους – συμπαίκτες), είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων και από τη διοργανώτρια αρχή (π.χ. τιμωρία ποδοσφαιριστή, μηδενισμός ομάδας, αφαίρεση βαθμών από ομάδα ή ακόμα και αποβολή ομάδας από τη διοργάνωση).

10. Εάν κάποιος ποδοσφαιριστής επιθυμεί να αγωνίζεται σε παραπάνω από 1 ομάδα, μάξιμουμ 3 (σ.σ. μάξιμουμ 2 για το ATHENS LEAGUE 8Χ8, μονάχα σε 1 για την ELITE LEAGUE), τότε θα πρέπει οπωσδήποτε οι εν λόγω ομάδες να είναι διαφορετικών κατηγοριών (σε περίπτωση κοινής περιφέρειας στη Β’ φάση) και να μην είναι δυνατό να διασταυρωθούν (ομάδες ίδιου ομίλου σε κοινή περιφέρεια στην Α΄φάση). Εάν κάποιος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται σε τουλάχιστον 2 ομάδες διαφορετικών περιφερειών που προκριθούν στο Final Four, τότε είναι υποχρεωμένος να διαλέξει τη 1 από τις 2 μερικές ημέρες πριν από την τελική φάση. Επίσης, κατά τη Νοκ-Άουτ φάση δεν μπορεί να αγωνιστεί κανένας ποδοσφαιριστής μιας κατηγορίας σε ομάδα διαφορετικής κατηγορίας. Κοινώς, όλοι οι ποδοσφαιριστές, ΠΡΕΠΕΙ να επιλέξουν μονάχα μια ομάδα με την οποία θα ολοκληρώσουν τη διοργάνωση μέχρι το φινάλε και επ’ ουδενί 2 ή 3 όπως πιθανόν σε Α’ και Β’ φάση. Προφανώς εάν η ομάδα που επιλέξουν και καταγράψουν συμμετοχή αποκλειστεί από τη συνέχεια, δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν σε άλλη μέχρι και την ολοκλήρωση της διοργάνωσης. Ο παραπάνω κανόνας ισχύει και για τις “θυγατρικές ομάδες” που όμως έχουν μια “ειδική επιλογή” (βλέπε παρακάτω – άρθρο 12).

11. Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να παρευρίσκεται στο γήπεδο τουλάχιστον 15 λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα, ενώ το μέγιστο επιτρεπτό όριο “καθυστερήσεων”, εάν κι εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες (ωράρια εργαζόμενων εγκαταστάσεων, επόμενοι αγώνες κλπ) είναι 30 λεπτά μετά από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν συμπληρώνει 6 ποδοσφαιριστές (σ.σ. 8 ποδοσφαιριστές στο 8Χ8) λόγω καθυστέρησης έως και 10 λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη, ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος από τη διοργανώτρια αρχή να κηρύξει την έναρξη του ματς. Σε περίπτωση που ομάδα δεν δεχτεί να αγωνιστεί με λιγότερο ποδοσφαιριστή-ποδοσφαιριστές (εκτός αν στον αγωνιστικό χώρο παρευρίσκονται 3 η λιγότεροι -4 η λιγότεροι στο 8Χ8- όπου σημαίνει ότι ο διαιτητής θα περιμένει εντός των επόμενων 5 λεπτών για τον επιπλέον ποδοσφαιριστή), ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να κλείσει το φύλλο αγώνος με 0-3 Α.Α. κατά της οριστικά εφόσον παρέλθουν, δίχως καν να χρειαστεί ένσταση από την αντίπαλη ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, ο διαιτητής οφείλει να κλείσει το φύλλο αγώνος κατά της υπαίτιας ομάδας της καθυστέρησης εφόσον παρέλθει το μισάωρο και δεν “συγκεντρώνει” αποστολή να αγωνιστεί ή αρνείται να αγωνιστεί είτε με 4 είτε με 5 ποδοσφαιριστές (είτε με 5 είτε με 6 είτε με 7 ποδοσφαιριστές στο 8Χ8). Η εν λόγω ποινή προσμετράτε και υπάγεται στο άρθρο 1β που σημαίνει ότι την επιβαρύνει αθροιστικά ως ακύρωση τελευταίας στιγμής και λογαριάζεται ως τέτοια.

12. Από τη σεζόν 2022-23 στο “κάδρο” των κανονισμών προστίθεται ο όρος “θυγατρική ομάδα” για συλλόγους που αποφασίζουν να συμμετάσχουν τόσο στην Elite League όσο και στο Athens League με Β’ ομάδα από δική τους επιλογή.

12.α Η Β’ ομάδα δηλώνεται εξ αρχής και αποτελεί “δορυφόρο” της Α’, σε αμφότερες τις ELITE LEAGUE και το ATHENS LEAGUE. Όπως ακριβώς συμβαίνει σε διεθνές επίπεδο στο κλασσικό ποδόσφαιρο, οι 2 ομάδες δεν πρόκειται να διασταυρωθούν σε καμία των περιπτώσεων.

12.β Αυτή η ομάδα μπορεί να διαθέτει όσους κοινούς ποδοσφαιριστές επιθυμεί σε Α’ και Β’ φάση σε ELITE LEAGUE και ATHENS LEAGUE δίχως αυτή να προσμετριούνται στο γενικό κανονισμό 10, ωστόσο κατά τη νοκ-άουτ φάση και το “Final Four” θα πρέπει να εναρμονιστεί αντίστοιχα με το υπόλοιπο σκέλος του εν λόγω κανονισμού (σ.σ. 10) και να μη διαθέτει κοινό ποδοσφαιριστή στις 2 διοργανώσεις, παρά μονάχα μέχρι 2. Οι εν λόγω ποδοσφαιριστές, προφανώς και θα πρέπει να πληρούν το μίνιμουμ των 7 συμμετοχών με τις 2 θυγατρικές ομάδες. Ανεξαρτήτως όμως της “θυγατρικότητας”, για οποιαδήποτε ομάδα της διοργάνωσης, υφίσταται το μάξιμουμ των 2 ποδοσφαιριστών από ομάδα (ή ομάδες) της ELITE LEAGUE σε μια ομάδα που αγωνίζεται στο ATHENS LEAGUE 6X6.

13. Σε περίπτωση που κάποια αναμέτρηση ξεκινήσει 20′ μετά από τον αρχικό προγραμματισμό έναρξης της, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας μεταξύ των δύο ομάδων, αυτόματα ο συνολικός χρόνος της αναμέτρησης μειώνεται από 50′ σε 40′ και ο διαιτητής δεν σφυρίζει για την ανάπαυλα αλλά αντ’ αυτού ο χρόνος είναι ενιαίος. 

3. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Αναφορικά με την τιμωρία παικτών & ομάδων τα πράγματα έχουν ως εξής:

Α. Οι αποφάσεις του διαιτητή είναι τελεσίδικες. Αν ο διαιτητής είναι κατ επίφαση «μεροληπτικός» , τότε η οργανωτική επιτροπή, και μόνον αυτή, έχει την αρμοδιότητα να διευθετήσει το θέμα.

Β. Οι διαιτητές του πρωταθλήματος προστατεύονται από τη διοργανώτρια αρχή. Η άσκηση οποιασδήποτε μορφής πίεσης προς το μέρος τους, θα είναι δυνατό να επιφέρει κάποια ποινή για την υπαίτια ομάδα.

Γ. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να διαθέτει εως και 2 εξτρά ανθρώπους (που δεν είναι παίκτες) στον πάγκο, αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση που εκείνοι έχουν κάποια αρμοδιότητα στη λειτουργία της ομάδας και δεν είναι απλοί υποστηρικτές της. Ειδάλλως τόσο αυτοί όσο και τυχόν υπόλοιπα μέλη της υποχρεούνται να βρίσκονται εκτός αγωνιστικού χώρου, ούτως ώστε ο διαιτητής να προχωρήσει στην έναρξη της αναμέτρησης. Σε περίπτωση μη υπακοής από την εκάστοτε ομάδα, γραμματεία και διαιτητής δεν νοείται να εκκινήσουν τον αγώνα. Η εν λόγω ποινή, προσμετράτε και υπάγεται στο άρθρο 1β για την υπαίτια ομάδα που σημαίνει ότι την επιβαρύνει αθροιστικά ως ακύρωση τελευταίας στιγμής και λογαριάζεται ως τέτοια.

Δ. Η διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα να τιμωρήσει (είτε με ποινή αποκλεισμού κάποιων αγωνιστικών, είτε ακόμα και με αποβολή από το πρωτάθλημα) κάποιον παίχτη -ακόμα κι αν αυτός δεν έχει τιμωρηθεί από τον διαιτητή- σε περίπτωση που αυτός είναι υπαίτιος επεισοδίων, σκληρού παιχνιδιού η ακόμα και εξύβρισης προς αξιωματούχο αγώνα (διαιτητή, γραμματεία, διοργανωτή κλπ) ή ακόμα και απευθυνόμενος σε άλλον ποδοσφαιριστή (συμπαίκτη ή αντίπαλο).

Ε. Η διοργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα να τιμωρήσει κάποια ομάδα (είτε με ποινή αφαίρεσης βαθμών, είτε ακόμα και με αποβολή από το πρωτάθλημα), αν οι παίκτες ή οι φίλαθλοί της ή τα άτομα που κάθονται στον πάγκο της δημιουργήσουν επεισόδια και εντάσεις.

ΣΤ. Τέλος όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις των ομάδων είναι υποχρεωτικό να διευθετούνται πριν από την έναρξη του παιχνιδιού. Δεν νοείται για κανένα λόγο μη διευθέτηση των οικονομικών υποχρεώσεων της εκάστοτε ομάδας για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις επί τόπου. Σε περίπτωση μη καταβολής του αντιτίμου πριν από την έναρξη του αγώνα, γραμματεία και διαιτητής δεν νοείται να εκκινήσουν τον αγώνα. Η εν λόγω ποινή προσμετράτε και υπάγεται στο άρθρο 1β για την υπαίτια ομάδα που σημαίνει ότι την επιβαρύνει αθροιστικά ως ακύρωση τελευταίας στιγμής και λογαριάζεται ως τέτοια. Σε περίπτωση που αμφότερες η 2 ομάδες αρνηθούν από κοινού, πριν από οποιοδήποτε παιχνίδι, τότε η διοργανώτρια αρχή τους επιβάλει αυτόματα ποινή αποκλεισμού από τη διοργάνωση.

Ζ. Για οποιαδήποτε μορφή παράβασης των κανόνων των όρων συμμετοχής υπάρχει δικαίωμα ένστασης από την αντίπαλη ομάδα ή από τον διαιτητή. Ένσταση έχει δικαίωμα να καταθέσει μία ομάδα ή ο διαιτητής μέχρι την έναρξη του αγώνα ενώ μετά από αυτόν απορρίπτεται ως απαράδεκτη καθώς θεωρείται κατάχρηση δικαιώματος αφού μετά την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος του αγώνα η άσκηση του δικαιώματος ένστασης φαίνεται ότι χρησιμοποιείται για ακύρωση του αποτελέσματος ενώ θα μπορούσε η ομάδα να έχει ασκήσει την ένσταση από πριν αφήνοντας τη διοργανώτρια αρχή να αποφασίσει. Ένσταση ασκείται στο φύλλο αγώνος πριν από την έναρξη της αναμέτρησης.

Στον ανωτέρω κανόνα υπάρχουν 2 εξαιρέσεις:

1. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να ασκηθεί ένσταση κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι για περιπτώσεις διαφωνίας με ακραίες αποφάσεις του διαιτητή και μόνο σε σχετική περίπτωση αποχώρησης της ομάδας. Η Οργανωτική Επιτροπή είναι πολύ αυστηρή σε τέτοιες περιπτώσεις για να μη γίνεται κατάχρηση και αυτού του δικαιώματος και μπορεί κατ’ ελεύθερη βούληση να κατοχυρώσει το παιχνίδι υπέρ οποιασδήποτε από τις 2 ομάδες ή να λάβει άλλη σχετική απόφαση. Για το λόγο αυτό, κάθε ομάδα που αποφασίζει να αποχωρήσει από τον αγώνα πρέπει να είναι πολύ σίγουρη γι’ αυτό και να έχει πλήρη επίγνωση των συνεπειών της. Ωστόσο, η ομάδα δεν έχει δικαίωμα ένστασης επ’ ουδενί σε περίπτωση συνέχισης του ίδιου αγώνα, καθώς μετά τη λήξη του, και δη σε περίπτωση ήττας, το να προβεί σε τέτοια ενέργεια θεωρείται κατάχρηση και αυτόματα απορρίπτεται.

2. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να ασκηθεί ένσταση μετά τη λήξη του αγώνα είναι για περίπτωση συμμετοχής μη “έγκυρου” ποδοσφαιριστή της αντιπάλου. Τέτοιο δικαίωμα υφίσταται μόνο για 24 ώρες από τη στιγμή της αποκάλυψης συμμετοχής του εν λόγω ποδοσφαιριστή και σε κάθε περίπτωση εντός τριών 24ωρων (72 ώρες) μετά τη λήξη του αγώνα. Σε περίπτωση τέτοιας ένστασης, κι εφόσον αποδειχθεί έμπρακτα κάτι τέτοιο, η διοργανώτρια αρχή έχει την δυνατότητα τιμωρίας της ομάδας ή του παίχτη ή και των δύο ανάλογα με τα πραγματικά περιστατικά.

Η ένσταση εξετάζεται από την οργανωτική επιτροπή της ELITE LEAGUE, του ATHENS LEAGUE 6X6 & ATHENS LEAGUE 8χ8 και εντός 3 ημερών (72 ωρών) από την κατάθεση της, αποφασίζει.

4. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

1. Εναρκτήριο λάκτισμα (σέντρα): Η απευθείας εκτέλεση μετράει για γκολ.

2. Ο χρόνος των δυο ημιχρόνων του παιχνιδιού είναι συνολικά 50 λεπτά (2 ημίχρονα Χ 25 λεπτά μεικτά), ενώ μεσολαβεί ημίχρονο ολιγόλεπτής διάρκειας.

3. Το άουτ (ελεύθερο λάκτισμα) παίζεται με το χέρι ή βολέ εντός περιοχής μόνο από τον τερματοφύλακα (σ.σ. από κάτω με σταματημένη μπάλα εντός περιοχής είτε από τον τερματοφύλακα είτε από άλλον ποδοσφαιριστή ως ελεύθερο στο Elite League 6X6 και στο Athens League 8Χ8). Γκολ απευθείας από επαναφορά άουτ προς την εστία σου δεν μετράει (κόρνερ) καθώς επίσης και γκολ απευθείας προς την αντίπαλη εστία, με τη μπάλα να παίζεται ως άουτ από την αντίπαλη ομάδα. Τέλος, συμπαίκτης, έχει τη δυνατότητα να λάβει τη μπάλα εντός περιοχής και να παίξει.

4. Τα πλάγια λακτίσματα εκτελούνται με το πόδι (σ.σ. με το χέρι στην Elite League 6X6). Γκολ δεν μετράει απευθείας, παρά μόνο από κόντρα σε σώμα συμπαίκτη ή αντιπάλου, ακόμα και τερματοφύλακα. Στο κόρνερ μετράει γκολ και με απευθείας εκτέλεση.

5. Ο μάξιμουμ χρόνος σε όλα τα λακτίσματα είναι 5 δεύτερα (άουτ, φάουλ ,κόρνερ, πλάγιο) εκτός από το πέναλτι και τη σέντρα. Απόλυτος χρονομέτρης σε όλες τις φάσεις είναι ο διαιτητής, που σε περίπτωση υπέρβασης χρονικού ορίου καλείται να υποδείξει αλλαγή κατοχής. Το ίδιο καλείτε να υποδείξει σε περίπτωση που η μπάλα δεν περάσει τη γραμμή κατά τη διάρκεια πλάγιου λακτίσματος.

6. Όταν η μπάλα βρει την οροφή (δίχτυ) του γηπέδου είναι πλάγιο-άουτ και αλλαγή κατοχής από το ανάλογο σημείο.

7. Το παιχνίδι παίζεται με χρόνο που είναι σε κάθε περίπτωση στην κρίση και ευχέρεια του διαιτητή (για επιπλέον καθυστερήσεις κλπ). Σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται πρακτικές τύπου «τελευταία φάση/κατοχή» κλπ.

8. Στα νοκ-άουτ παιχνίδια υπάρχει εξτρά χρόνος 10λεπτής παράτασης (από 2 ημίχρονα 5λεπτής διάρκειας), ενώ σε περίπτωση που ούτε εκεί προκύψει νικητής, τότε ακολουθούν από 3 πέναλτι (σ.σ. από 5 πέναλτι στο Athens League 8Χ8) για την κάθε ομάδα. Αν και εκεί υπάρξει ισοπαλία και όχι νικητής, τότε τα πέναλτι συνεχίζονται με εκτελέσεις εκατέρωθεν (1-1) από την κάθε ομάδα, μέχρι την ανάδειξη του τελικού νικητή. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία των πέναλτι εξελίσσεται κυκλικά για τις δυο ομάδες, γεγονός που δεν επιτρέπει σε ποδοσφαιριστή να εκτελέσει πέναλτι εάν προηγουμένως δεν έχουν εκτελέσει όλοι οι υπόλοιποι (όσοι έχουν δηλωθεί στο Φ/A) μέχρι να ξαναέρθει η σειρά του.

9. Ποδοσφαιριστής που αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα λόγω βιαιοπραγίας, εξύβρισης, σκληρού μαρκαρίσματός κλπ δεν ξαναπαίζει στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Στην Elite League (μόνο) δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, ενώ τόσο στην Elite League όσο και στο Athens League ενδεχομένως μπορεί να χάσει είτε το επόμενο είτε και περισσότερα παιχνίδια εάν αποφασίσει κάτι τέτοιο η διοργανώτρια αρχή. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σε περίπτωση που ο ποδοσφαιριστής αντικρίσει 2 κίτρινες κάρτες στο ίδιο παιχνίδι της Elite League (εκτός εάν το επόμενο παιχνίδι είναι ο μεγάλος τελικός, οπότε δεν ισχύει ο εν λόγω κανονισμός). Η ομάδα που θα έχει αποβολή πρέπει να παίξει για πέντε (5′) λεπτά με παίχτη λιγότερο εκτός και εαν σε αυτό το χρονικό διάστημα δεχτεί κάποιο γκολ οπότε έχει το δικαίωμα να αντικαταστήσει άμεσα τον τιμωρημένο ποδοσφαιριστή με κάποιον άλλον. Σε κάθε περίπτωση ο παίκτης που αποβλήθηκε δεν μπορεί να ξαναπαίξει ακόμα κι αν χρειαστεί η ομάδα να αγωνιστεί με 1 η 2 (σ.σ. ή 3 για το 8Χ8) ποδοσφαιριστές λιγότερους. Σε περίπτωση που αποβληθούν 3 (σ.σ. 4 για το 8Χ8) ποδοσφαιριστές της ίδιας ομάδας, και μόνο εάν δεν διαθέτει πάνω από 4 ποδοσφαιριστές (σ.σ. 5 ποδοσφαιριστές για το 8Χ8), η αναμέτρηση κατακυρώνεται με 3-0 υπέρ της αντιπάλου ομάδας εκτός αν το σκορ βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα, οπότε και σημειώνεται αυτό ως τελικό σκορ. Εάν υπάρξει ταυτόχρονη αποβολή 3 ποδοσφαιριστών (σ.σ. 4 ποδοσφαιριστών στο 8Χ8) εντός αγωνιστικού χώρου για μια ομάδα τότε το παιχνίδι κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου ομάδας όπως αναφέρει η ανώτερη παράγραφος, ενώ σε περίπτωση που συμβεί κάτι αντίστοιχο και στις 2 ομάδες ο αγώνας διακόπτεται και η διοργανώτρια αρχή οφείλει να επιβάλει τις κυρώσεις που απαιτούνται.  Σε κάθε περίπτωση εάν κι εφόσον ο αγώνας συνεχιστεί κάποια στιγμή, οι τιμωρημένοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Αναφορικά με τις κίτρινες κάρτες, αυτές ΔΕΝ προσμετρούνται στους επόμενους αγώνες και ουσιαστικά παραγράφονται αμέσως μετά το τέλος της κάθε αναμέτρησης.

10. Απαγορεύονται τα τάκλιν (άμεσο φάουλ για τον αντίπαλο) από όλους τους ποδοσφαιριστές εκτός από τον τερματοφύλακα μέσα στην περιοχή του. Τα sliding (τάκλιν-προβολή στο χώρο. τουλάχιστον 2 μέτρα μακριά από αντίπαλο ποδοσφαιριστή) επιτρέπονται από όλους.

11. Όλα τα φάουλ στο Μίνι-Ποδόσφαιρο είναι άμεσα, εκτός από το γύρισμα συμπαίκτη προς τον τερματοφύλακα, όταν εκείνος πιάνει τη μπάλα με το χέρι. Τα υπόλοιπα έμμεσα φάουλ (επικίνδυνο παίξιμο κλπ) είναι στην κρίση του διαιτητή.

12. Οι αλλαγές μεταξύ των ποδοσφαιριστών της κάθε ομάδας είναι απεριόριστες και μπορούν να πραγματοποιηθούν ανά πάσα ώρα και στιγμή ανεξαρτήτως κατοχής αλλά μονάχα σε περίπτωση στιγμιαίας διακοπής (ακόμα κι επαναφοράς πλαγίου λακτίσματος). Οι αλλαγές πραγματοποιούνται μόνο από το κέντρο του γηπέδου (αφού πρώτα ο παίκτης που εξέρχεται έχει βγει εκτός ορίων για να εισέλθει ο αντικαταστάτης του), και πιο συγκεκριμένα από την πλάγια γραμμή προς την πλευρά των πάγκων. Αλλαγές δεν επιτρέπονται σε ροή αγώνα. 

13. Σε περίπτωση που η μπάλα περάσει από τη γραμμή της εστίας ύστερα από πλάγια επαναφορά ο διαιτητής ορίζει ως ελεύθερο (άουτ) από την τελική γραμμή τη φάση, εφόσον το γύρισμα πραγματοποιηθεί από αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Στην ίδια περίπτωση εφόσον πραγματοποιηθεί από συμπαίκτη, τότε ο διαιτητής ορίζει τη φάση ως κόρνερ. Κοινώς, από πλάγια επαναφορά δεν μετράει ΠΟΤΕ το γκολ, και ακόμα και η τελική γραμμή στην έκταση της εστίας θεωρείτε ως όριο το οποίο καθορίζει την κατοχή της μίας ή της άλλης ομάδας.

14. Σε περίπτωση εξύβρισης των “θείων” από κάποιο ποδοσφαιριστή ο διαιτητής οφείλει αυτόματα να καταλογίσει την κόκκινη κάρτα.

15. Για όλους τους υπόλοιπους κανονισμούς ισχύει ότι αναγράφεται στους διεθνείς κανονισμούς διαιτησίας για το Μίνι ποδόσφαιρο υπό την καθοδήγηση και την αιγίδα της European Mini-Football Federation (E.M.F.).

Η διοργανώτρια αρχή, διατηρεί το δικαίωμα να: μεταβάλει, συμπληρώσει, ακυρώσει & παραλλάξει οποιονδήποτε επίσημο κανονισμό, ανά πάσα ώρα και στιγμή εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο, ακόμα και κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν. Οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να εναρμονίζονται με ΟΛΟΥΣ τους παραπάνω επίσημους κανονισμούς5

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα έρθουμε σύντομα σε επικοινωνία μαζί σου