ELITE LEAGUE: ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΜΕ… ΑΡΩΜΑ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Share

Η βόμβα μεγατόνων περί ανακοίνωσης της δημιουργίας της… Elite League Greece, τάραξε εδώ και μερικά 24ωρά τα λιμνάζοντα νερά του Ελληνικού Μίνι-Ποδοσφαίρου, το οποίο πλέον ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη “τομή” στην ιστορία του! Η διοργανώτρια αρχή όμως, προτού παρουσιάσει στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους το πλάνο της, είχε προετοιμάσει απόλυτα το νέο πακέτο κανονισμών, που είναι πανομοιότυποι με εκείνους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και τους οποίους σας παρουσιάζει αναλυτικά το Gipedaki.gr, τόσο για την Ελληνική Λίγκα όσο και για το Athens League!

Όλοι οι νέοι κανονισμοί της Elite League, ιδιαίτερα εκείνοι που αφορούν το κομμάτι της διαιτησίας, υιοθετούν σε έναν ολοκληρωτικό βαθμό το καταστατικό της E.M.F. (European Mini-Football Federation), ενώ την ίδια ώρα ριζικές αλλαγές σε κανονισμούς προβλέπονται τόσο στο Athens League 6X6 όσο και στο αντίστοιχο 8Χ8.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ELITE LEAGUE 6X6

Οι 2 βασικές αλλαγές έχουν να κάνουν με τις επαναφορές σε πλάγια και ελεύθερα. Φέτος θα ισχύσουν “πιλοτικά” μονάχα στην Elite League, ωστόσο από τη νέα σεζόν προβλέπεται να εξαπλωθούν σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες του Athens League και του Athens Cup. Πιο συγκεκριμένα η επαναφορά από άουτ (ελεύθερο) που μέχρι πρότινος γινόταν με το χέρι (ή το βολέ) του τερματοφύλακα, πλέον θα πραγματοποιείται από το πόδι του γκολκίπερ ή οποιουδήποτε άλλου παίκτη, την ώρα που η αντίστοιχη επαναφορά από πλάγιο άουτ θα πραγματοποιείται απ’ όλους με τα χέρια!

ΤΙ ΙΣΧΕΥΕΙ ΓΕΝΙΚΑ

Μια βασική αλλαγή συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, έχει να κάνει πλέον με την ποινή αποβολής ποδοσφαιριστή τόσο στην Elite League όσο και στο Athens League (είτε με απευθείας κόκκινη κάρτα, είτε με 2 κίτρινες κάρτες στο ίδιο παιχνίδι), με τον προβλεπόμενο χρόνο απουσίας του αντικαταστάτη του υπαιτίου ποδοσφαιριστή να μεγαλώνει από τα 2΄στα 5′ λεπτά! Επιπλέον σε περίπτωση που κάποιος ποδοσφαιριστής αντικρίσει κόκκινη κάρτα (είτε απευθείας, είτε έμμεση: δηλαδή 2 κίτρινες) χάνει αυτόματα και το δικαίωμα συμμετοχής του στον αμέσως επόμενο αγώνα. Προσοχή! Μοναδική εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα αποτελεί η περίπτωση που κάποιος ποδοσφαιριστής δεχθεί 2 κίτρινες κάρτες (έμμεση κόκκινη και όχι απευθείας) και το αμέσως επόμενο παιχνίδι είναι ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης (και όχι πχ περιφέρειας).

Τέλος, δύο ριζικές διαφοροποιήσεις ολοκληρώνουν το βασικό “πακέτο” των νέων κανονισμών σε Elite League και Athens League κι αυτές έχουν να κάνουν με: Απεριόριστες αλλαγές της εκάστοτε ομάδας ανεξαρτήτως κατοχής, πλην όμως σε -στιγμιαία- διακοπή αγώνα (πλάγια επαναφορά, ελεύθερο, κόρνερ κλπ), καθώς επίσης και η οριστική κατάργηση των ομαδικών ταϊμ-άουτ (μέχρι πέρυσι ή κάθε ομάδα δικαιούταν μάξιμουμ 2 ανά παιχνίδι και 1 ανά ημίχρονο), εκτός από σπάνιες περιπτώσεις όπου κρίνει ο διαιτητής και διακόπτει προσωρινά των αγώνα (cooling break, τραυματισμός κλπ).

ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ “7Α”

Ένεκα παρερμηνείας του κανονισμού του “άρθρου 7” (κανόνες και όροι συμμετοχής) και “παραγράφου α” σε αναμέτρηση της τελικής φάσης κατά την περσινή αγωνιστική σεζόν, η διοργανώτρια αρχή επιμηκύνει και διευκρινίζει σε απόλυτο βαθμό το τι επρόκειτο να συμβεί αναφορικά με τη συμμετοχή των καθ’ εξαίρεση τερματοφυλάκων σε αγώνα Play Off ή τελική φάση.

Πλέον ο κανονισμός γίνεται πιο αυστηρός και ξεκάθαρος και αναφέρει πως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε νοκ-άουτ αγώνα τερματοφύλακας που για ιατρικούς λόγους (με προσκόμιση-υπόδειξη ιατρικής βεβαίωσης) απουσιάζει έστω για1 παιχνίδι της ομάδας: με τον αντικαταστάτη να κατέχει πλέον μόνιμη θέση μέχρι το φινάλε της διοργάνωσης. Σε περίπτωση δε, τραυματισμού ή απουσίας του αντικαταστάτη (ακόμα και με βεβαίωση γιατρού) δε θα γίνεται αποδεκτός άλλος αντικαταστάτης!

Τέλος αναφορικά με την καταγραφή ποδοσφαιριστή στο Φ/Α & το δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα αυτόν κάθε αυτόν, ο κανονισμός είναι… αμείλικτος, και πλέον δεν επιτρέπεται τόσο η καταγραφή όσο και η είσοδος ποδοσφαιριστή που προσέρχεται στο γήπεδο μετά την έναρξη του 1′ λεπτού του Β ημιχρόνου. Το μοναδικό του δικαίωμα είναι να βρίσκεται -υπό προϋποθέσεις- στον πάγκο της ομάδας.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜONO ΣΕ ELITE LEAGUE 6X6 & ATHENS LEAGUE 8X8

Για να έχει δικαίωμα “συμμετοχής” στα Play Off και την τελική φάση κάποιος ποδοσφαιριστής θα πρέπει καθ’ όλη τη διάρκεια της Α’ και Β’ φάσης της διοργάνωσης να έχει καταγράψει τουλάχιστον 7 παρουσίες τόσο στην Elite League, όσο και στο Athens League 8Χ8 (πέρυσι ήταν 5).Βέβαια, όλες οι ομάδες θα έχουν το δικαίωμα προσθήκης, 1 ποδοσφαιριστή ο οποίος μπορεί να έχει καταγράψει το μίνιμουμ των 3 συμμετοχών και ο οποίος ορίζεται ως προσθήκη. Στο Athens League 6X6 μπορεί αφενός να μην επιτρέπεται η προσθήκη, αλλά αφετέρου ο αριθμός συμμετοχών που πρέπει να καταγράψει ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής σε Α’ και Β’ φάση είναι οι 5 μίνιμουμ.

Επιπλέον, κι ενώ ο κανονισμός των αναβολών μένει ως έχει στο Athens League 6X6, στην Elite League 6X6 αλλά και το Athens League 8X8, η κάθε ομάδα έχει δικαίωμα αιτήματος αναβολής μέχρι και 3 φορές σε ολόκληρη τη διοργάνωση, κι αυτό εντός των χρονικών περιθωρίων που ορίζει ο κανονισμός. Σε περίπτωση που μια ομάδα πάρει αυτό τον αριθμός αναβολών, τότε είναι αδύνατο να αιτηθεί άλλες!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι οι νέοι κανονισμοί θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά στο “Super Cup Athens 2022”, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στο “Kifisia Soccer Club”, με τη συμμετοχή των: Flamingos, Magufana, Villagers και Deja Vu!

Διαβάστε ολόκληρο το “πακέτο” των κανονισμών της εφετινής διοργάνωσης κάνοντας κλικ ΕΔΩ!

Περισσότερα

ΝΕΑ

ELITE LEAGUE 2: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΟΙ BANDOLEROS ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ… ΕΥΡΩΠΗ!

Στον μεγάλο τελικό της Elite League 2, που διεξήχθη την Δευτέρα (15/4) στο “SEF Soccer Club” στο Φάληρο, οι Bandoleros κατάφεραν να επικρατήσουν των Villagers FC και να στεφθούν πρωταθλητές της δεύτερης κατηγορίας της Έλλαδας αλλά και να αποκτήσουν

ΝΕΑ

ELITE LEAGUE 1: ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΠΟ… ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥΣ FLAMINGOS!

Στο κατάμεστο, από εκατοντάδες φίλους του ελληνικού Μίνι-Ποδοσφαίρου, “SEF Soccer Club” η Flamingos “κονταροχτυπήθηκε” με την “αιώνια” αντίπαλο της Magufana, με φόντο την κατάκτηση της Elite League 1, και κατάφερε να “χαμογελάσει” τελευταία, αφού ύστερά από το ισόπαλο 3-3

Για συμμετοχή στην διοργάνωση

Στείλτε μας μήνυμα και μείνετε σε επαφή

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα έρθουμε σύντομα σε επικοινωνία μαζί σου