ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΙΝΙ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ!

Share

Ο Σλοβάκος, Πίτερ Κράλικ εκλέχθηκε ως ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μίνι-Ποδοσφαίρου (European Mini-Football Federation), κατόπιν σχετικών αρχαιρεσιών κατά τη Γενική Συνέλευση της E.M.F. που πραγματοποιήθηκε στην Μπρατισλάβα.

Πιο συγκεκριμένα, στη Σλοβακική πρωτεύουσα, ελήφθησαν αποφάσεις για το νέο Πρόεδρο της EMF κατά την επόμενη πενταετία (προβλεπόμενη θητεία από το 2024 – έως το 2029) αλλά και τη σύσταση του υπόλοιπου προεδρείου, με τον νυν πρόεδρο, Μπόρισλαβ Αλεξάντροβ (Βουλγαρία), να αναλαμβάνει “χρέη” αντιπροέδρου.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα εκλεγμένα μέλη της πενταμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής, είναι οι: Yair Scher (Ισραήλ), Cem Durul (Τουρκία), Marian Cristian Lupu (Ρουμανία), Gianluca Finazzi (Ιταλία) και Antonio Lopez (Ισπανία).

Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας: κ. Θεοδωροπούλου και κ. Τσιγαρίδας είχαν προγραμματίσει να παρευρεθούν, εντούτοις όμως, λόγω έκτακτου κωλύματος απείχαν από τη συνέλευση και τη διαδικασία των εκλογών.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ E.M.F.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που εκλέχτηκα ως νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μίνι Ποδοσφαίρου. Είναι επίσης επιβράβευση του πρότερου έργου μου σε εκτελεστικές θέσεις και στις δύο διεθνείς ομοσπονδίες. Πιστεύω ότι στη νέα μου θέση θα μπορέσω να συμβάλω περαιτέρω στην ανάπτυξη του “δικού μας αθλήματος” στη διεθνή σκηνή από την οποία θα ωφεληθούν όλες οι χώρες-μέλη μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη για την ομόφωνη υποστήριξή τους καθώς και τον πρώην Πρόεδρο κ. Αλεξάντροβ, ο οποίος έχει κάνει υψηλής ποιότητας έργο και χαίρομαι που θα συνεχίσει να υπηρετεί στην Εκτελεστική Επιτροπή ως αντιπρόεδρός μου.

Μαζί με τη νεοεκλεγείσα Εκτελεστική Επιτροπή της E.M.F. θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να προωθήσουμε το Μίνι-Ποδόσφαιρο στην Ευρώπη όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι κύριοι στόχοι μας θα περιλαμβάνουν την εστίαση στην ψηφιοποίηση, τη μεταφορά σύγχρονων στοιχείων στις εκδηλώσεις μας και την ανάπτυξη των ενώσεων-μελών. Ασχολούμαι ενεργά με διεθνείς δομές εδώ και 8 χρόνια και από αυτή τη νέα θέση, παραδόξως, θα είναι πιο εύκολο να προωθήσω προτάσεις που μπορεί να είναι και επωφελείς για το Μίνι-Ποδόσφαιρο της Σλοβακίας. Μέχρι στιγμής, ο συνδυασμός αυτών των ευθυνών δεν ήταν θέμα για μένα, επομένως δεν έχω καμία ανησυχία επί αυτού (σ.σ. ο κ. Κράλικ είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Σλοβακίας εκτός από την E.M.F.). Το αντίθετο, πιστεύω ότι θα φέρουμε κορυφαία ευρωπαϊκά ή παγκόσμια γεγονότα στη Σλοβακία στο εγγύς μέλλον», τόνισε!

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ E.M.F.

Ο Πήτερ Κράλικ αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Πράγας με ειδίκευση στα οικονομικά του αθλητισμού. Το 2014, ήταν ιδρυτής του πρωταθλήματος Μίνι-Ποδοσφαίρου στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, το οποίο πλέον ονομάζεται “Niké TOP League”, είναι το επίσημο της χώρας και παίζεται σε 6 πόλεις, ενώ το απαρτίζουν περισσότερες από 160 ομάδες. Το 2017 έγινε πρόεδρος της Σλοβακικής Ομοσπονδίας Μίνι-Ποδοσφαίρου και επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μίνι Ποδοσφαίρου.

Ένα χρόνο αργότερα, εξελέγη Αντιπρόεδρος τόσο της Ευρωπαϊκής (E.M.F.) όσο και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μίνι Ποδοσφαίρου (W.M.F.), ενώ τέλος το 2022 κατείχε ηγετικό ρόλο στην Οργανωτική Επιτροπή του Mini-EURO 2022 στο Κόσιτσε που συμμετείχε και η Ελλάδα. Χάρη σε αυτή τη διοργάνωση μάλιστα, αυτό το σχετικά νέο άθλημα απέκτησε πολλούς νέους θαυμαστές στη Σλοβακία αλλά και σε άλλες χώρες της “Γηραιάς Ηπείρου”. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022 παρακολούθησαν 65 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, κάτι που άπαντες φιλοδοξούν πως στο επερχόμενο Mini-EURO στο Σαράγιεβο της Βοσνίας θα ξεπεραστεί!

Περισσότερα

ΝΕΑ

ELITE LEAGUE 2: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΟΙ BANDOLEROS ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ… ΕΥΡΩΠΗ!

Στον μεγάλο τελικό της Elite League 2, που διεξήχθη την Δευτέρα (15/4) στο “SEF Soccer Club” στο Φάληρο, οι Bandoleros κατάφεραν να επικρατήσουν των Villagers FC και να στεφθούν πρωταθλητές της δεύτερης κατηγορίας της Έλλαδας αλλά και να αποκτήσουν

ΝΕΑ

ELITE LEAGUE 1: ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΠΟ… ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥΣ FLAMINGOS!

Στο κατάμεστο, από εκατοντάδες φίλους του ελληνικού Μίνι-Ποδοσφαίρου, “SEF Soccer Club” η Flamingos “κονταροχτυπήθηκε” με την “αιώνια” αντίπαλο της Magufana, με φόντο την κατάκτηση της Elite League 1, και κατάφερε να “χαμογελάσει” τελευταία, αφού ύστερά από το ισόπαλο 3-3

Για συμμετοχή στην διοργάνωση

Στείλτε μας μήνυμα και μείνετε σε επαφή

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα έρθουμε σύντομα σε επικοινωνία μαζί σου