BREAKING NEWS: ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΠΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΤΑΠΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ!

12/06/2024

Όπως είχε προαναγγελθεί στη γενική συνέλευση του Οργανισμού, τον περασμένο Οκτώβριο, υπό το βλέμμα εκατοντάδων μελών της Ελληνικής κοινότητας του Mini-Football που είχε διεξαχθεί στο “SEF Soccer Club” του Πειραιά, τα παπούτσια με τάπες δε θα έχουν πλέον θέση σε καμία επίσημη διοργάνωση!

Αρχής γενομένης από τη σεζόν 2024-2025, ο κανονισμός της διοργανώτριας αρχής θα απαγορεύει ρητά τη χρησιμοποίηση παπουτσιών με κάθε είδους τάπα, επιτρέποντας μονάχα εκείνα με σχάρα ή εναλλακτικά με πολύ μικρά εξογκώματα (τύπου TURF).

Έτσι λοιπόν, η Elite League και όλες οι κατηγορίες του Athens League απαλλάσσονται από τις τάπες, μιας και πλέον δε θα χρειάζεται να καταθέσει ένσταση ο αρχηγός της εκάστοτε ομάδας πριν από την έναρξη του αγώνα στον εκάστοτε αξιωματούχο (σε περίπτωση που εντοπίσει παπούτσι με τάπες σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή), αλλά απεναντίας, αυτεπάγγελτα, η διοργάνωση θα δρα και δε θα επιτρέπει τη χρήση τους από κανέναν εντός αγωνιστικού χώρου. Κοινώς, ο κανόνας 2 (παράγραφος 3) θα τροποποιηθεί, με τους λόγους να είναι κάτι παραπάνω από προφανείς. Οι κυριότεροι εξ αυτών: Η σωματική ασφάλεια των αθλητών και η καλύτερη υλική συντήρηση των γηπέδων σε βάθος χρόνου.