ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: “ΜΟΝΟ ΤΟ FAIR PLAΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΕΔΩ – ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2024-25!”

Share

Ο ηγήτορας του Ελληνικού Mini-Football, Σπύρος Τσιγαρίδας, παραχώρησε συνέντευξη ύστερα από την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βοσνίας αλλά και της Παγκόσμιας Συνεδρίασης των μελών της W.M.F. (World Mini-Football Federation) που έλαβε χώρα στο Σαράγιεβο στις 7 Ιουνίου, προαναγγέλλοντας ριζικές αλλαγές από τη νέα σεζόν, έχοντας πάντα ως βασικό γνώμονα το “ευ αγωνίζεσθαι”.

“Τα όσα ειπώθηκαν εντός των… τεσσάρων τοιχών του συνεδριακού κέντρου στο Σαράγιεβο, με επικεφαλής τους κ. Τζούντα και Κράλικ από τους: Ευρωπαίους, Αφρικανούς, Αμερικανούς και Ασιάτες ηγέτες ως προς την εξέλιξη του “αγαπημένου μας αθλήματος”, αφορούν όλους, όπως επίσης και η πορεία πλεύσης που θα χαράξει η χώρα μας εφεξής ως προς τη προβολή, τη διάδοση και την ανάπτυξη του εντός των συνόρων.” ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Τσιγαρίδα.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού τόνισε πως: Αισθάνομαι ευλογημένος για 3 πράγματα: Πρώτα απ’ όλα διότι μέσα σε ελάχιστα χρόνια, έχουμε “εκπαιδεύσει” τις ομάδες να σκέφτονται και να δρουν ως “σύλλογοι” και όχι ως…παρέες. Εν προκειμένω, χρησιμοποιώ τη λέξη “παρέα” υποδηλώνοντας κάτι πρόχειρο και “αντι-επαγγελματικό”. Προφανώς, και όλες οι ομάδες ιδρύθηκαν από αρχηγούς που έχουν άρρηκτους δεσμούς φιλίας με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές ή τα μέλη τους, ωστόσο εκτός από την προσωπική τους σχέση, μοιράζονται κοινό όραμα με εμάς. Γι’ αυτό κι ενδιαφέρονται για τη συλλογική πρόοδο: Τόσο της ομάδας τους, όσο και του Ελληνικού Μίνι-Ποδοσφαίρου. Δεν θέλουν να κλωτσήσουν απλά μια… μπάλα με 5 γνωστούς από τη σχολή ή να ανταμώσουν με φίλους από το σχολείο για μπύρες. Είναι χαρά μας να βιώνουμε μοναδικές εμπειρίες σε Ελλάδα και ανεπανάληπτες διακρίσεις στην Ευρώπη με συλλόγους που δομήθηκαν, γαλουχήθηκαν και εξελίχθηκαν με βάση τα πρότυπα μας, ανεξαρτήτως της εσωτερικής σχέσης του “πυρήνα” της εκάστοτε ομάδας, εφόσον λειτουργούν πλήρως επαγγελματικά, παρόλο που ακόμα είναι ερασιτέχνες στα χαρτιά.

Επιπλέον, μέσα σε λιγότερο από 7 χρόνια σκληρής και μεθοδικής δουλείας, έχουμε καταφέρει να εμφυσήσουμε την ποδοσφαιρική νοοτροπία του εξωτερικού. Τη φιλοσοφία του “Fair Play”, η οποία αποτελεί “οδηγό” μας και για το αύριο. Οι ομάδες που αυτή τη στιγμή συμμετέχουν ενεργά στις Ελληνικές διοργανώσεις (σ.σ. Elite League, Elite Cup και Athens League) διακρίνονται για το ήθος τους και το μεράκι τους για το άθλημα. Δεν έχει σημασία σε ποια κατηγορία αγωνίζονται. Δεν έχει σημασία το πως συμπεριφερόντουσαν το 2017 ή το 2018, άλλωστε τότε υπήρχαν άλλα στάνταρ εν Ελλάδι και άλλοι κανονισμοί στη διοργάνωση. Σημασία έχει πως κάθε χρόνο τα πράγματα ωριμάζουν και πλέον όλες οι ομάδες, νέες και παλιές συμμορφώνονται πλήρως με τους κανονισμούς, “διαφημίζουν” το άθλημα μας με κάθε τρόπο, και πρωτίστως είναι καλοί άνθρωποι ακόμα κι αν δεν είναι σούπερ αθλητές. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να σεβαστεί έναν ποδοσφαιριστή, όσο ταλέντο κι αν έχει, εάν πρωτίστως δεν έχει ηθικό υπόβαθρο και αγαπητό προφίλ. Όταν με είχαν προσκαλέσει στη Ρουμανία (σ.σ. για βράβευση), τη “Μέκκα” του Ευρωπαϊκού Mini-Football το 2023 (σ.σ. η αντίστοιχη Premier League του Mini-Football), έζησα πράγματα, που στην Ελλάδα, με διάθεση και συνέπεια θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε στην καλύτερη των περιπτώσεων το 2027! Παρόλα αυτά, αυτός είναι ο στόχος μας και είναι υλοποιήσιμος. Δεν θα μπω σε περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες αναφορικά με αυτό. Ίσως να το αναλύσω περισσότερο στη γενίκη συνέλευση του Σεπτεμβρίου, παρουσία αρχηγών, τεχνικών επιτελείων, διακεκριμένων ανθρώπων του χώρου και υποψήφιων επιφανών χορηγών. Το μόνο βέβαιο είναι πως για να γίνεις μέλος του Οργανισμού μας, θα πρέπει πρωτίστως να είσαι ρομαντικός, όπως εμείς και οι προθέσεις σου αναφορικά με το ποδόσφαιρο να είναι αγνές. Ειδάλλως, κάνεις κακό στη διοργάνωση, τις υπόλοιπες ομάδες αλλά προπαντών σε εσένα, αφού το τέλος σου είναι προδιαγεγραμμένο. Για να βρίσκεσαι εδώ μη ξεχνάς ότι πρέπει να έχεις σκοπό & κίνητρα και να επιζητάς ψυχαγωγία σε μια “αμόλυντη” όαση, εκτός της συνηθισμένης Ελληνικής πραγματικότητας. Για να μην είσαι εδώ, σημαίνει πως απλώς θέλεις να… κλωτσάς μια μπάλα δίχως να σε απασχολούν όλα τα υπόλοιπα. Φυσικά, κανένα από τα 2 δεν είναι κακό. Κακό για όλους είναι να θες το δεύτερο και να προσπαθείς να κάνεις το πρώτο. Είτε πας σε μαγειρείο είτε σε ακριβό εστιατόριο, φαγητό θα σου σερβίρουν. Όλοι γνωρίζουμε όμως πως το κίνητρο σου δεν είναι απαραίτητα το πως θα γεμίσεις το στομάχι σου…

Τέλος, αναφορικά με την καθοδήγηση της Ελληνικής Ομάδας Μίνι-Ποδοσφαίρου, τις κατακτήσεις Ευρωπαϊκών κυπέλλων (σ.σ. το URBAN Cup από Magufana και Flamingos) και των πολλών Ευρωπαϊκών διασυλλογικών εισιτήριων που δικαιούμαστε ως χώρα, τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των καναλιών Novasports, την παρουσία του Γιώργου Θαναηλάκη και λοιπών αστέρων στην τελική φάση του παρθενικού Κυπέλλου Ελλάδας (σ.σ. Elite Cup Greece), θα ήθελα να επισημάνω, πως είναι αποτέλεσμα της προόδου μέσα στο… μίνιμουμ του χρονικού ορίζοντα που θα μπορούσαν να συμβούν! Άπαντες μπορείτε να διανοηθείτε πόσα “θαύματα” θα μπορούσαν να συμβούν μέχρι το 2030, εάν συνεχίσει η εξέλιξη αυτή να έχει τον ίδιο ρυθμό. Από μια αχανής έρημος μέχρι το 2017, το Ελληνικό Mini-Football πλέον καλλιεργείτε μεθοδικά και έχει ήδη λάβει ανταποδοτικά όχι απλά τα άνθη αλλά ακόμα και… καρπούς των σπόρων που έχουμε φυτέψει όλοι μαζί.

Το 2017, είκοσι (20) ομάδες έκαναν την αρχή και υπό τη σκέπη του Athens League εντός του λεκανοπεδίου της Αττικής, πολλαπλασιάστηκαν. Το 2020 ο αριθμός τους ήταν ήδη τριψήφιος, ενώ από το 2022 εγκαθιδρύθηκε η πρώτη και η δεύτερη κατηγορία της χώρας με τη συμμετοχή των κορυφαίων κατά τεκμήριο ομάδων. Πέρυσι, το 2024 ομάδες από ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο αγωνίστηκαν στο Elite Cup Greece, του οποίου οι συμμετοχές κάθε χρόνο θα αυξάνονται γραμμικά, ενώ σε λίγα χρόνια… εκθετικά, αφού θα προβλέπονται ακόμα και προκριματική φάση για να μπορεί κάποια ομάδα να βρεθεί σε τελική φάση.

Σε διεθνές επίπεδο, το 2019 συμμετείχε μόλις μια ομάδα σε Ευρωπαϊκό Κύπελλο, ενώ φέτος, προβλέπεται να λάβουν μέρος τουλάχιστον 10 (!) σε τρείς διαφορετικές διοργανώσεις (σ.σ. Champions League, Euro-Cup και URBAN Cup). Ταυτόχρονα το 2022 και το 2024 η Ελληνική Ομάδα Μίνι-Ποδοσφαίρου συμμετείχε στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (Mini-EURO) υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας του Μίνι-Ποδοσφαίρου (σ.σ. E.M.F.), και όλα αυτά με την υποστήριξη του Οργανισμού μας ο οποίος κατέχει “άτυπα” το ρόλο… Ομοσπονδίας!

Αξίζει να αναφέρουμε πως ήδη έχουν καθοριστεί οι στόχοι της νέας σεζόν, ενώ τα “format” των κατηγοριών του Ελληνικού Πρωταθλήματος και Κυπέλλου θα ανακοινωθούν σε λίγες εβδομάδες, μιας και προβλέπονται ριζικές αλλαγές που στοχεύουν στην βελτιστοποίηση του αθλήματος στη χώρα μας σε κάθε επίπεδο (σ.σ. αγωνιστικό, επικοινωνιακό, κανονισμών κλπ). Θα υπάρξουν πολλά νέα σύντομα…

Περισσότερα

ΝΕΑ

ATHENS CUP 6X6: AYTA EINAI TA ΤΕΛΙΚΑ ΡΟΣΤΕΡ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ!

Η πραγματική δράση μόλις ξεκινάει! Ιδού το τελικό ρόστερ των 16 μονομάχων των 2 κορυφαίων κατηγοριών του Athens Cup 6Χ6: Golden και Silver εν όψει της προημιτελικής φάσης και του “Final Four” του κυπέλλου (Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα). GOLDEN CUP 6Χ6 MAGUFANAΜΟΥΖΑΚΗΣΛΙΤΣΗΣΤΣΙΓΓΟΠΟΥΛΟΣΠΟΥΛΙΑΝΟΣΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ Κ.ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ Α.ΚΟΝΤΙΖΑΣΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣΣΤΕΡΓΙΑΝΟΣΚΟΥΚΟΒΙΝΗΣΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣΚΥΡΤΖΙΑΛΙΔΗΣ ALTERLIFEΜΕΡΚΟΥΡΗΣΚΟΤΣΩΝΗΣΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣΠΡΟΒΙΔΗΣΚΑΠΡΑΛΟΣΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗΣΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣΑΝΔΡΕΟΥ FLAMINGOS FCΚΥΡΙΤΣΑΣΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΝΕΑ

ATHENS CUP 2024: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ “FINAL FOUR”

Η μεγάλη ώρα έφτασε! Το “Final Four” είναι προ των πυλών και τα ζευγάρια που προέκυψαν για τους ημιτελικούς του Athens Cup 6X6 και 8X8 είναι τα εξής: Athens Cup 6X6 Golden League Α’ Ημιτελικός 21:00 Magufana / Alterlife

Για συμμετοχή στην διοργάνωση

Στείλτε μας μήνυμα και μείνετε σε επαφή

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα έρθουμε σύντομα σε επικοινωνία μαζί σου