ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ 2025! (PHOTOS)

Share

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μίνι Ποδοσφαίρου (World Mini-Football Federation) ανακοίνωσε χθες (21/5) ότι η διοργανώτρια πόλη για το πολυαναμενόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2025 θα είναι το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν!

Πιο συγκεκριμένα, η διοργάνωση στην οποία θα παλέψει να βρεθεί και η Ελλάδα (μέσω του Mini-EURO 2024) θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2025, συγκεντρώνοντας τις καλύτερες χώρες του αθλήματος ανά τον κόσμο.

Η παγκόσμια αθλητική κοινότητα σφύζει από ενθουσιασμό καθώς το επίσημο συμβόλαιο για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο υπογράφηκε σήμερα από τον κ. Filip Juda (Πρόεδρο της W.M.F.) και τον κ. Orkhan Mammadov (Πρόεδρο της Ομοσπονδίας του Αζερμπαϊτζάν) σηματοδοτώντας την έναρξη ενός συναρπαστικού ταξιδιού του οποίου ευελπιστεί να είναι και η “γαλανόλευκη” για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Στην τελετή υπογραφής συμβολαίου, που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), συμμετείχαν επίσης η κ. Zorica Hofman (Γενική Γραμματέας της WMF), ο κ. Peter Kralik (πρόεδρος της E.M.F. και αντιπρόεδρος της WMF), ο κ. Farid Gayibov (Αξιότιμος Υπουργός στο Υπουργείο Νεολαίας & Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν) και πολλοί άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ W.M.F: “ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ”

Ο Πρόεδρος της W.M.F κ. Filip Juda εξέφρασε τεράστια υπερηφάνεια και ανυπομονησία: “Είμαι χαρούμενος που η Εκτελεστική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας υποστήριξε την υποψηφιότητα της χώρας που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έκανε μια πολύ προοδευτική ανάπτυξη. Ήταν σαν σήμερα, όταν το 2017 γνώρισα για πρώτη φορά τους ανθρώπους που αργότερα έγιναν ηγετικά στελέχη της νεοϊδρυθείσας Ομοσπονδίας Μίνι Ποδοσφαίρου του Αζερμπαϊτζάν, και μπορώ να πω ότι έχουν κάνει τεράστια δουλειά μέσα σε λίγα χρόνια, αυξάνοντας τον αριθμό των παικτών αυτού του αθλήματος στο Αζερμπαϊτζάν και, επιπλέον, πέντε χρόνια αργότερα έγιναν πρωταθλητές Ευρώπης!

Για μένα, η υποστήριξη της υποψηφιότητας της A.M.F. (Ομοσπονδία του Αζερμπαϊτζάν) μεταφράζεται σε έκφραση σεβασμού για τη σκληρή δουλειά τους στηρίζοντας περισσότερο την προοδευτική ανάπτυξη του αθλήματος στο Αζερμπαϊτζάν. Θεωρώ ότι ακόμα και το εγχώριο πρωτάθλημα θα φέρει στην A.M.F. όχι μόνο τεράστια προβολή και τεράστιο αριθμό νέων παικτών στη χώρα, αλλά παράλληλα και νέους συνεργάτες, επαφές και αναγνώριση για όλους εκείνους τους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά για την οργάνωση, ανάπτυξη και προώθηση του Μίνι-Ποδοσφαίρου. Ανυπομονώ να συναντήσω ολόκληρη την οικογένεια του Μίνι-Ποδοσφαίρου στο Μπακού του χρόνου!”

ΠΡΟΕΔΡΟΣ A.M.F: “ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150.000 ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΕ 34 ΠΟΛΕΙΣ!”

Ο κ. Mammadov από την πλευρά του, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επιλογή της χώρας και δη της πόλης ως οικοδέσποινας: “Σήμερα, ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία του Αζερμπαϊτζάν ως προς το Minifootball. Το 2025, το Αζερμπαϊτζάν θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη γενέτειρά μας, το Μπακού. Πρόκειται για ιστορική στιγμή. Θα ήθελα πολύ να σας συγχαρώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου και να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου εκ μέρους ολόκληρης της οικογένειας του Minifootball του Αζερμπαϊτζάν για την αποδοχή της πρόσκλησής μας.”

Χτίσαμε την επιτυχία μας πάνω στην αγάπη και το πάθος για τον “βασιλιά των σπορ” και νομίζω ότι αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για την επιτυχία μας ως προς το Μίνι-Ποδόσφαιρο. Σήμερα, περισσότεροι από 150.000 παίκτες Minifootball αγωνίζονται σε 34 γήπεδά σε πολλές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα διαθέτοντας επαγγελματίες. Επιπλέον, το Αζερμπαϊτζάν είναι μια από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο όπου το Minifootball αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο άθλημα!

Σήμερα, η Ομοσπονδία μας συνεχίζει το έργο της προς την κατεύθυνση της υποστήριξης και ανάπτυξης του αθλήματος σε Παγκόσμιο επίπεδο. Για το σκοπό αυτό, υποβάλαμε την πρόταση μας για τη διοργάνωση του επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου και επιλεγήκαμε μεταξύ πολλών υποψηφίων χωρών.

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή υπέρ μας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μίνι Ποδοσφαίρου (W.M.F.) έπαιξε η επιτυχία της χώρας μας ως προς τη φιλοξενία σπουδαίων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, μεγάλου κύρους. Ειδικότερα, η παρουσία υποδομών και εμπειρίας που ανταποκρίνονται στις διεθνείς απαιτήσεις, καθώς και η αναγνώριση της χώρας μας ως αξιόπιστου εταίρου, ήταν σημαντικές για τη λήψη μιας θετικής απόφασης.

Ύστερα από έναν γεμάτο χρόνο, στις 21 Μαΐου 2025, η πόλη μας, το Μπακού, θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Μίνι Ποδοσφαίρου και αυτή η διοργάνωση, που θα είναι η 5η στα χρονικά, θα αφήσει ανεπανάληπτο στίγμα στην ιστορία ολόκληρου του αθλήματος. Συγχαίρω όλους μας για ακόμα μια φορά καθώς για εμάς, το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μια τεράστια ευκαιρία.”

Μετά την επιτυχή διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 στο Ras Al-Khaimah (Η.Α.Ε.), η W.M.F. θέλει να αφήσει εποχή, επιλέγοντας μια χώρα – πρωταγωνιστή στο διεθνές προσκήνιο, έχοντας ήδη πάρει τις εγγυήσεις για το κάτι “ανεπανάληπτο” σε παρόμοιου βεληνεκούς διοργανώσεις. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα, θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με των αριθμό των χωρών που θα λάβουν μέρος, το πρόγραμμα των αγώνων, τα media κλπ.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ

Με βάση τα περσινά δεδομένα αναφορικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο των Η.Α.Ε. η χώρα μας θα χρειαζόταν οπωσδήποτε το πλασάρισμα της εντός δεκάδας (Top-10) στο επίσημο ranking της συνομοσπονδίας της E.M.F. (European Mini-Football Federation).

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην 22 θέση, 8 θέσεις μπροστά πριν από την αφετηρία της στο Mini-EURO 2022 στη Σλοβακία όπου είχε υποχωρήσει στην 30η θέση. Πως όμως μπορεί να “καταπιεί” τόσες θέσεις η χώρα μας; Αυτό μπορεί να επιτευχθεί σίγουρα μόνο με πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βοσνίας, και από κει και πέρα να “κυνηγήσει” για πρώτη φορά το “θαύμα” για τους “8”.

Οι χώρες που αντιμετωπίζει η “γαλανόλευκη” στον Β’ Όμιλου του Mini-EURO είναι το Καζακστάν (4ο), η Ουκρανία (10η) και η Αγγλία (12η), που αμφότερες βρίσκονται πολύ ψηλότερα στο ranking από το συγκρότημα του Νίκου Στάμου, γεγονός που καθιστά ούτως η άλλος υπέρβαση την πρόκριση από την Α’ φάση. Παρόλα αυτά, οι ποδοσφαιριστές θα τα δώσουν όλα αφενός για τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κι αφετέρου για την πρόκριση μας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2025! Ίδωμεν…

Περισσότερα

ΝΕΑ

ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: “ΜΟΝΟ ΤΟ FAIR PLAΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΕΔΩ – ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2024-25!”

Ο ηγήτορας του Ελληνικού Mini-Football, Σπύρος Τσιγαρίδας, παραχώρησε συνέντευξη ύστερα από την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βοσνίας αλλά και της Παγκόσμιας Συνεδρίασης των μελών της W.M.F. (World Mini-Football Federation) που έλαβε χώρα στο Σαράγιεβο στις 7 Ιουνίου, προαναγγέλλοντας

ΝΕΑ

BREAKING NEWS: ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΠΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΤΑΠΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ!

Όπως είχε προαναγγελθεί στη γενική συνέλευση του Οργανισμού, τον περασμένο Οκτώβριο, υπό το βλέμμα εκατοντάδων μελών της Ελληνικής κοινότητας του Mini-Football που είχε διεξαχθεί στο “SEF Soccer Club” του Πειραιά, τα παπούτσια με τάπες δε θα έχουν πλέον θέση

Για συμμετοχή στην διοργάνωση

Στείλτε μας μήνυμα και μείνετε σε επαφή

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα έρθουμε σύντομα σε επικοινωνία μαζί σου