MINI-EURO 2024: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ & ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Share

Η επίσημη συνέντευξη Τύπου για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μίνι-ποδοσφαίρου που θα φιλοξενηθεί τον Ιούνιο στην ΒοσνίαΕρζεγοβίνη, και στο οποίο θα δώσει βροντερό παρών η Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη (1 Φεβρουαρίου) στο Δημαρχείο του Σαράγεβο, παρουσία των προεδρείων της European Mini-Football Federation (E.M.F) και των διοργανωτών!

Πιο συγκεκριμένα, στην αίθουσα «Mirza Delibašić» μπροστά στους αξιωματούχους της E.M.F. παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το αναλυτικό “project” της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μίνι Ποδοσφαίρου (EMF Euro 2024 Sarajevo), το οποίο θα διεξαχθεί από 1 έως 9 Ιουνίου.

Συνολικά, 24 εθνικές ομάδες θα λάβουν μέρος, και για το λόγο αυτό, οι ηγήτορες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μίνι Ποδοσφαίρου αλλά και της διοργανώτριας χώρας ανακοίνωσαν μια εντυπωσιακή αθλητική εκδήλωση και κάλεσαν όλους τους πολίτες να απολαύσουν το άθλημα σε μια “πράσινη περιοχή” υποστηρίζοντας αυτό το πολύ μεγάλο έργο.

Οι δύο πρώτοι κύριοι της Ομοσπονδίας «Mininogomet» της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, τα αδέρφια Elvin και Ervin Blažević, είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για το γεγονός ότι το Σαράγεβο και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη όχι απλά έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης αλλά παράλληλα “κέρδισε” και τη “μάχη” διεξαγωγής του τουρνουά από τις: Ιταλία, Αυστρία, Αγγλία, Τουρκία, Ρουμανία και Αζερμπαϊτζάν.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μίνι-Ποδοσφαίρου, Elvin Blažević, χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο της πόλης του Σεράγεβο, Samir Avdić, για την υποστήριξη και την υποδοχή του στο Δημαρχείο. «Πήραμε τη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μίνι ποδοσφαίρου. Αυτό είναι ένα μεγάλο γεγονός τον Ιούνιο και πήραμε τη διοργάνωση σε ανταγωνισμό με χώρες όπως οι: Αγγλία, Αζερμπαϊτζάν και Αυστρία! Είμαστε περήφανοι για αυτό και εναπόκειται σε εμάς να το οργανώσουμε στο υψηλότερο επίπεδο», ανέφερε παρήφανος.

Προσέθεσε, ότι πολλά μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου, όπως ο Φραντσέσκο Τότι με την Ιταλία, ή ο Μιροσλάβ Στοχ από τη Σλοβακία θα δώσουν το παρών στο Σεράγεβο τον Ιούνιο. Τόνισε επίσης ότι η Εθνική ομάδα της χώρας του προετοιμάζεται σοβαρά για αυτή τη διοργάνωση και ότι τον Απρίλιο θα λάβει μέρος σε μεγάλο τουρνουά στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, όπου μεταξύ άλλων θα δώσει φιλικό αγώνα με την πρωταθλήτρια Ευρώπης (Αζερμπαϊτζάν) και κόσμου (Ρουμανία).

65 ΕΚΚΑΤΟΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ MINI-EURO ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ!

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος της EMF, κ. Borislav Aleksandrov και επισήμανε ότι το Σεράγεβο αξίζει ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός και ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία το αντιμετωπίζει όχι μόνο ως πόλη, αλλά κι ως σύμβολο ενότητας και φιλοξενίας. «Το Μίνι-Ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο παιχνίδι, είναι και κοινωνικό φαινόμενο. Αναγνωρίζουμε ότι οι στόχοι και οι αξίες του EMF πρέπει να εκπληρωθούν στο Σεράγεβο, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης του αθλητισμού και της συσπείρωσης. Σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Οργανισμός μας θα κάνει τα πάντα για να σας βοηθήσει να οργανώσετε μια θεαματική
εκδήλωση»,
ολοκλήρωσε.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Peter Kralik, δήλωσε ότι το άθλημα μας αυξάνεται θεαματικά σε δημοτικότητα κάθε χρόνο, κι ότι το περσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σλοβακία παρακολούθησαν περί τα 20 εκατομμύρια άνθρωποι στην τηλεόραση και άλλα 45 εκατομμύρια στο Διαδίκτυο! «Περιμένουμε να είναι ακόμα καλύτερα στο Σεράγεβο από ό,τι στο Κόσιτσε. Είναι σημαντικό ότι ο οργανισμός έχει την υποστήριξη της πόλης του Σεράγεβο και του Υπουργείου Αθλητισμού και Πολιτισμού του Καντονιού του Σεράγεβο. Προσωπικά γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να διοργανώνεις μια τέτοια αθλητική διοργάνωση», είπε.

Με τη σειρά του, ο πρεσβευτής του EMF EURO 2024 και διάσημος πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής Mehmed Baždarević επεσήμανε ότι είναι τιμή για αυτόν να υποστηρίζει μια τέτοια αθλητική διοργάνωση ακριβώς καθώς η 40η επέτειος των Ολυμπιακών Αγώνων γιορτάζεται στην πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης: «Χαιρετίζω και ευχαριστώ αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους για αυτό που θα συμβεί στο Σεράγεβο. Αυτή τη στιγμή, δεν γνωρίζουμε καν πόσο σημαντικό είναι», υπογράμμισε και κάλεσε όλους τους πολίτες της χώρας να υποστηρίξουν αυτό το έργο και να κατακλύσουν το γήπεδο στους αγώνες.

Τέλος, ο προπονητής της Εθνικής ομάδας των διοργανωτών, Samir Mekić και ο εκπρόσωπος Harun Handanović χαιρέτισαν επίσης τους παρευρισκόμενους και ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν τα πάντα για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους με αξιοπρέπεια στο τουρνουά τον Ιούνιο. «Το καθήκον μου είναι να προετοιμάσω την ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα, να διαλέξω τους καλύτερους παίκτες ώστε να μπορέσουν να παρουσιαστούν με αξιοπρέπεια σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα», ήταν οι κύριες δηλώσεις του Μέκιτς.

Περισσότερα

ΝΕΑ

ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: “ΜΟΝΟ ΤΟ FAIR PLAΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΕΔΩ – ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2024-25!”

Ο ηγήτορας του Ελληνικού Mini-Football, Σπύρος Τσιγαρίδας, παραχώρησε συνέντευξη ύστερα από την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βοσνίας αλλά και της Παγκόσμιας Συνεδρίασης των μελών της W.M.F. (World Mini-Football Federation) που έλαβε χώρα στο Σαράγιεβο στις 7 Ιουνίου, προαναγγέλλοντας

ΝΕΑ

BREAKING NEWS: ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΠΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΤΑΠΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ!

Όπως είχε προαναγγελθεί στη γενική συνέλευση του Οργανισμού, τον περασμένο Οκτώβριο, υπό το βλέμμα εκατοντάδων μελών της Ελληνικής κοινότητας του Mini-Football που είχε διεξαχθεί στο “SEF Soccer Club” του Πειραιά, τα παπούτσια με τάπες δε θα έχουν πλέον θέση

Για συμμετοχή στην διοργάνωση

Στείλτε μας μήνυμα και μείνετε σε επαφή

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα έρθουμε σύντομα σε επικοινωνία μαζί σου