ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΙΝΙ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΜΕΣΩ E.M.F. – Η “ΝΕΑ” ELITE LEAGUE ΚΑΙ ΤΟ ATHENS LEAGUE!

Share

Το “πλάνο πενταετίας” που εφαρμόστηκε το 2017 και που βασίστηκε στην εκ βάθρων ανοικοδόμηση του Ελληνικού Μίνι-Ποδοσφαίρου απέδωσε θεαματικά αποτελέσματα! Η European Mini-Football Federation (E.M.F.) αλλά και άλλοι μεγάλοι οργανισμοί ήδη παρακολουθούν στενά (και είναι έτοιμοι να συμβάλουν ως προς) την εξέλιξη του εγχώριου “προϊόντος” του οποίου η “χρηματιστηριακή αξία” έχει εκτοξευθεί στους αιθέρες!

Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ URBAN CUP ΑΠΟ ΤΗ MAGUFANA ΚΑΙ ΤΑ… 12 ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ!

Μεγάλα βήματα έχουν γίνει πολλά: Τα περισσότερα εξ αυτών από ανθρώπους που με “όπλο” την αγάπη τους για το άθλημα έβαλαν στην άκρη το “εγώ” τους και “δούλεψαν” σκληρά ως προς το συλλογικό όφελος. Ο αναμορφωτής του δύσκολου αυτού έργου, Σπύρος Τσιγαρίδας, που είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανιδιοτέλειας είχε δηλώσει σε μια πρόσφατη συνέντευξη του σε διεθνή Μέσα ότι: “Το μοναδικό πράγμα που μας κρατάει πίσω σαν ένα μεγάλο βαρίδι στα πόδια ενός ταλαντούχου δύτη εν ώρα κατάδυσης είναι η νοοτροπία μας. Η Ελληνική νοοτροπία. Δε μας λείπει κυριολεκτικά τίποτα από το να γίνουμε μια δεύτερη Ρουμανία ή Τσεχία, παρά μόνο ο διαφορετικός τρόπος αντίληψης των πραγμάτων. Κάνω έκκληση ειδικότερα στους νεότερους να προσεγγίσουν το άθλημα που ενώνει όλους μας ρομαντικά. Να το αγαπήσουν και να το προσέξουν όπως θα έκαναν με το μικρό αδερφάκι τους. Η κοινότητα μας πλέον αριθμεί δεκάδες χιλιάδες μέλη. Η ατομική ευθύνη του καθενός είναι να προστατεύσει και να διαφυλάξει τις αξίες και τα ιδανικά όλων μας. Μόνο έτσι θα δώσουμε την ευκαιρία στους γύρω μας να αγκαλιάσουν και να “επενδύσουν” πάνω στο ποδόσφαιρο μας. Μόνο εάν τους βοηθήσουμε να αντιληφθούν ότι τα κίνητρα μας είναι αγνά. Όπως ενός νήπιου παιδιού…”

Βέβαια, πρώτος απ’ όλους ο “Specialist”, όπως και άπαντες, ακόμα κι αν δεν είναι αμιγώς του χώρου, γνωρίζουν πολύ καλά ότι πλέον το άθλημα έχει κάνει “άλματα προόδου”. Μιλώντας καθαρά αγωνιστικά, οι κολοσσιαίες επιτυχίες των Magufana (πρωταθλήτρια του URBAN CUP 8X8) και Flamingos στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις την τελευταία διετία έχουν ανεβάσει τον πήχη στα… ουράνια ενώ ταυτόχρονα: τα θέλγητρα της συμμετοχής στο Ελληνικό πρωτάθλημα της Elite League έχουν δημιουργήσει “στρατό” συλλόγων που οραματίζονται την ένταξη τους στο διεθνές στερέωμα της αναγνώρισης! ‘Ομάδες όπως η Τ.Μ.Τ., οι Palteiras, η Αναγέννηση Καισαριανής και οι El Maliakas που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από ένα επαγγελματικό σωματείο, θα ντεμπουτάρουν στο EURO-CUP (τη δεύτερητη τάξει διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου) στο Sunny Beach της Βουλγαρίας, την ώρα που λίγες ημέρες νωρίτερα, οι “μόνιμοι” εκπρόσωποι μας (φιναλιστ της Elite League): Magufana και Flamingos θα βιώσουν τη μοναδική εμπειρία ενός ακόμα Champions League στην Οράντεα της Ρουμανίας μπροστά σε 2.500 θεατές! Και κάπως έτσι, η Ελλάδα έχει πλέον στα χέρια της… 12 Ευρωπαϊκά εισιτήρια! Ναι, η Ελλάδα που το Σεπτέμβριου του 2021 δικαιούταν μόλις 2 (!), πλέον έχει κυριολεκτικά μια ντουζίνα από “μαγικά χαρτάκια” έτοιμα για αξιοποίηση σε Champions League, URBAN-CUP και EURO-CUP)

ELITE LEAGUE 1 ΚΑΙ ELITE LEAGUE 2 ΩΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ!

Ύστερα από εισήγηση της E.M.F. ο κολοφώνας του Ελληνικού Μίνι-Ποδοσφαίρου θα είναι η Elite League Greece! Όχι όμως η Elite League με την περσινή της μορφή. Πλέον το άθλημα μπαίνει σε στέρεες βάσεις. Από φέτος: Elite League 1 και Elite League 2 είναι επίσημες κατηγορίες, διαφορετικές η μια με την άλλη και από πίσω ακολουθεί το… Athens League: Όλα με διπλάσια Ευρωπαϊκά εισιτήρια, αλλά και σύστημα υποβιβασμών – προβιβασμών! Ήρθε η ώρα που ακόμα και τα τελευταία κομμάτια του παζλ μπαίνουν στη θέση τους…

ΤΟ “FORMAT”

Οι 2 κατηγορίες θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, παράλληλα η μια με την άλλη. Η Elite League 1 θα διεξάγεται στο “Sef Soccer Club” στον Πειραιά και η Elite League 2 στο “Galaxy Soccer” στη Μεταμόρφωση.

Αναφορικά με την Elite League 1: Οι “10” κορυφαίες ομάδες της χώρας που την απαρτίζουν αγωνίζονται δύο φορές μεταξύ τους, με τη μορφή πρωταθλήματος. Οι 8 πρώτοι προκρίνονται στη φάση των Play Off και διασταυρώνονται ως εξής: 1oς – 8ος, 2ος – 7ος κλπ, ενώ ο 9ος και ο 10ος υποβιβάζονται. Ο νικητής τους ζευγαριού 1ος-8ος στον ημιτελικό διασταυρώνεται με εκείνο του 4ου-5ου. Όλοι οι νοκ-αουτ αγώνες εκκινούν την 1η Απριλίου και είναι μονοί. Ο τελικός έχει οριστεί στις 15 Απριλίου.

Σχετικά με τη δεύτερη τη τάξει κατηγοριά της χώρας: Θα αποτελείται από “16” ομάδες, και το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων θα είναι εφάμιλλο με τα πρωταθλήματα του κλασσικού ποδοσφαίρου αφού όλοι θα αγωνιστούν με όλους (μονός γύρος), ενώ στη συνέχεια οι 2 πρώτες ομάδες εξασφαλίζουν αυτόματα εισιτήριο για τη φάση των “8” της κατηγορίας. Αντίστοιχα οι 2 τελευταίες ομάδες της κατάταξης υποβιβάζονται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία. Αναφορικά με τις υπόλοιπες 12: Εκείνες ετοιμάζονται αυτόματα για τους πρώτους αγώνες Play Off, την άτυπη φάση των “16” που εκκινεί τη Δευτέρα 11 Μαρτίου με το εξής σύστημα: 3ος – 14ος με 6ος – 11ος κ.ο.κ. Στην προημιτελική φάση ο 1ος της κανονικής διάρκειας (που περνάει απευθείας) διασταυρώνεται με τον νικητή 8ος-9ος ενώ ο 2ος αντίστοιχα με το νικητή 7ος – 10ος. Όλοι οι αγώνες των Play Off είναι μονοί. Ο μεγάλος τελικός έχει οριστεί για τη Δευτέρα 15 Απριλίου!

Από τις Elite κατηγορίες: Εισιτήρια για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις εξασφαλίζουν για πρώτη φορά 4 ομάδες! Από την 1η κατηγορία, ο πρώτος προκρίνεται στο Champions League, ενώ οι 2 επόμενοι στο EURO-CUP (ενδεχομένως και ο δεύτερος να αγωνιστεί στο Champions League ωστόσο αυτό θα γνωστοποιηθεί από το 2024 διότι τότε θα αξιολογηθεί το νέο Ranking της E.M.F.), χαρίζοντας έτσι μεγάλο ενδιαφέρον στην 3η θέση, και το νικητή του “μικρού τελικού”! Ο νικητής της Elite League 2 εξασφαλίζει επίσης Ευρωπαϊκό εισιτήριο για το EURO-CUP!

ATHENS LEAGUE 6X6 & ATHENS LEAGUE 8X8

Το Athens League 6Χ6 κρατά σταθερά την αίγλη του, και παρά την άνοδο της Elite πολλαπλασιάζει τις ομάδες στους κόλπους του, μιας και από τη σεζόν 2024-25 ουκ ολίγες ομάδες θα είναι έτοιμες για το “ταξίδι” τους στις Elite κατηγορίας αρχής γενομένης με την Elite League 2. Έτσι οι όμιλοι επι της Αττικής αυξάνονται από 5 σε… 8!

Εδώ δεν προκύπτει κάποια ουσιαστική δομική αλλαγή παρά μόνο ότι πλέον δεν θα υφίσταται Final Four αλλά “Final 8” το οποίο και θα προκύψει από τους 8 νικητές σε Golden και Silver κατηγορία στη Β’ φάση. Κάθε όμιλος θα αποτελείτε από 10 ομάδες στην Α’ φάση εκ των οποίων οι 6 θα προκριθούν στην “χρυσή” κατηγορία και οι υπόλοιποι στην “ασημένια”. Στη Β’ φάση οι ομάδες αγωνίζονται σε ομίλους των 6 ομάδων (στη Silver κατηγορία που είναι η κατώτατη θα εισέλθουν τουλάχιστον 1-2 ομάδες ανά όμιλο από τον Ιανουάριο), οι αγώνες είναι διπλοί και στα Play Off (μονοί αγώνες) προκρίνονται οι πρώτοι 4 (1ος – 4ος και 2ος – 3ος). Το point system της προίκας των βαθμών από την Α’ στη Β’ φάση παραμένει ίδιο με πέρυσι (1ος και 7ος = 4, 2ος και 8ος = 3 κ.ο.κ.) ενώ η τελική φάση έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 20-21 Απριλίου. Ο νικητής της Golden κατηγορίας εξασφαλίζει το Ευρωπαϊκό εισιτήριο για το EURO-CUP, ενώ ο νικητής της Silver έχει ως δώρο από τη διοργανώτρια αρχή: Αθλητικό υλικό. H φάση των Play Off των κατηγοριών εκκινεί τη Δευτέρα 1 Απριλίου με τους ημιτελικούς περιφερειών. Αναλυτικά οι 8 όμιλοι της A’ Φάσης:

ΟΜΙΛΟΣ Α’ ΚΗΦΙΣΙΑ

ΟΜΙΛΟΣ Β’ ΚΗΦΙΣΙΑ

ΟΜΙΛΟΣ Α’ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

ΟΜΙΛΟΣ Β” ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

ΟΜΙΛΟΣ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΟΜΙΛΟΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΟΜΙΛΟΣ Α’ ΡΕΝΤΗ

ΟΜΙΛΟΣ Α’ ΓΟΥΔΗ

Για το Athens League 8X8 ισχύουν ακριβώς τα ίδια πράγματα όπως πέρυσι, μόνο που φέτος οι όμιλοι των 12 ομάδων είναι 3, ενώ οι αγώνες της Β’ φάσης είναι μονοί και όχι διπλοί, πράγμα που σημαίνει οτί η προίκα βαθμών της Α’ φάσης είναι σημαντικότερη!

Από το κάθε γκρουπ, οι 6 πρώτοι θα προκριθούν στην “χρυσή” κατηγορία ενώ οι υπόλοιποι στην “ασημένια”. Στη Β’ φάση οι ομάδες αγωνίζονται σε ομίλους των 6 στις κατηγορίες τους, και στα Play Off (επίσης μονοί αγώνες) προκρίνονται οι πρώτοι 4 (1ος – 4ος και 2ος – 3ος).

Η φάση των ημιτελικών των Play Off ξεκινάει την Τρίτη 26 Μαρτίου, ενώ οι τελικοί εκκινού την Τρίτη 2 Απριλίου. Η διοργανώτρια αρχή, θα διεξάγει σύστημα μπαράζ (ύστερα από το 2019) για τον 4ο φιναλιστ του Final Four, στο οποίο θα λάβουν μέρος οι 3 φιναλιστ των τελικών ομίλων, ωστόσο ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το σύστημα διεξαγωγής του μπαραζ (μονοήμερο, 30′ αγώνες κλπ) και οι ημερομηνίες του. Το πιθανότερο όμως σενάριο είναι οι όλοι οι αγώνες των μπαραζ να διεξαχθούν την Τρίτη 9 Απριλίου. Τέλος, κι ενώ προκριθεί και η 4η ομάδα σε Golden και Silver κατηγορία, το Final Four θα διεξαχθεί σε δύο σκέλη.

Το μεγάλο αυτό event των τελικών λοιπόν, έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 16 (ημιτελικοί) & 23 (τελικοί) Απριλίου ενώ, στην Golden κατηγορία οι 3 από τους 4 φιναλίστ εξασφαλίζουν Ευρωπαϊκό εισιτήριο για το URBAN CUP. Τόσο οι 2 φιναλίστ όσο και ο νικητής του μικρού τελικού. Αναφορικά με τη Silver League, εισιτήριο για το URBAN CUP εξασφαλίζει ο νικητής του μεγάλου τελικού. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Ρέντη.

ΟΜΙΛΟΣ Α’ (ΤΡΙΤΗ)

ΟΜΙΛΟΣ Β’ (ΤΡΙΤΗ)

ΟΜΙΛΟΣ Γ’ (ΠΕΜΠΤΗ)

ATHENS YOUTH LEAGUE

Η κατηγορία των “νέων” πλέον απευθύνεται σε ηλικίες μεταξύ 14-20 χρονών (εξαίρεση μόλις 1 ποδοσφαιριστής ανά αγώνα που μπορεί να είναι 20+). Το σύστημα διεξαγωγής είναι πανομοιότυπο με το Athens League 8X8 μόνο που εδώ θα υπάρχουν 2 Όμιλοι (αντί για 3) και όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο “SEF Soccer Club” στον Πειραιά. Κάθε όμιλος θα αποτελείτε από 12 ομάδες στην Α’ φάση εκ των οποίων οι 6 θα προκριθούν στην “χρυσή” κατηγορία και οι επόμενοι 6 στην “ασημένια”. Στη Β’ φάση οι ομάδες αγωνίζονται σε ομίλους των 6 ομάδων, οι αγώνες είναι μονοί και στα Play Off (μονοί αγώνες) προκρίνονται οι πρώτοι 4 (1ος – 4ος και 2ος – 3ος). Το point system της προίκας των βαθμών από την Α’ στη Β’ φάση παραμένει ίδιο με πέρυσι (1ος και 7ος = 4, 2ος και 8ος = 3 κ.ο.κ.), ενώ τέλος, ή τελική φάση μεταξύ των 2 νικητών των ομίλων των 2 κατηγοριών έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου. Τα νοκ-άουτ παιχνίδι ξεκινούν από την Παρσκεύη 29 Μαρτίου.

ΟΜΙΛΟΣ Α’ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ)

ΟΜΙΛΟΣ Β’ (ΣΑΒΒΑΤΟ)

Το μεγαλύτερο ταξίδι ξεκινάει…

Περισσότερα

ΝΕΑ

ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: “ΜΟΝΟ ΤΟ FAIR PLAΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΕΔΩ – ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2024-25!”

Ο ηγήτορας του Ελληνικού Mini-Football, Σπύρος Τσιγαρίδας, παραχώρησε συνέντευξη ύστερα από την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βοσνίας αλλά και της Παγκόσμιας Συνεδρίασης των μελών της W.M.F. (World Mini-Football Federation) που έλαβε χώρα στο Σαράγιεβο στις 7 Ιουνίου, προαναγγέλλοντας

ΝΕΑ

BREAKING NEWS: ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΠΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΤΑΠΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ!

Όπως είχε προαναγγελθεί στη γενική συνέλευση του Οργανισμού, τον περασμένο Οκτώβριο, υπό το βλέμμα εκατοντάδων μελών της Ελληνικής κοινότητας του Mini-Football που είχε διεξαχθεί στο “SEF Soccer Club” του Πειραιά, τα παπούτσια με τάπες δε θα έχουν πλέον θέση

Για συμμετοχή στην διοργάνωση

Στείλτε μας μήνυμα και μείνετε σε επαφή

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα έρθουμε σύντομα σε επικοινωνία μαζί σου