ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ELITE LEAGUE ΚΑΙ ATHENS LEAGUE ΓΙΑ…ΤΑΠΕΣ!

Share

Σε “φλέγον ζήτημα” της Elite League και του Athens League έχει μετατραπεί εδώ και μερικούς μήνες η χρησιμοποίηση ποδοσφαιρικών παπουτσιών με τάπες ή οποίες στα “χαρτιά” δεν επιτρέπονται εδώ και χρόνια αλλά στην πραγματικότητα ποτέ δεν υπήρξαν δραστικά μέτρα για μια μικρή μερίδα αθλητών που φορούσε ή εξακολουθεί να τα φοράει! Από τον Ιανουάριο του 2023 λοιπόν, σύμφωνα με την επέκταση της παραγράφου 3 του κανονισμού 2 μια ομάδα θα έχει δικαίωμα να ασκήσει ένσταση πριν από τη σέντρα σε περίπτωση που από την αντίπαλη πλευρά δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα!

Πιο συγκεκριμένα ο ανανεωμένος κανονισμός ορίζει τα εξής:

“Επιτρέπονται μόνο παπούτσια με σχάρα (ή εναλλακτικά με πολύ μικρά εξογκώματα τύπου TURF). Όλα τα παπούτσια με τάπες (μικρές ή μεγάλες) απαγορεύονται. Ομάδα που όλοι οι ποδοσφαιριστές της που πρόκειται να αγωνιστούν, συμβαδίζουν με τα προβλεπόμενα παπούτσια έχει δικαίωμα να ασκήσει ένσταση πριν από την έναρξη του παιχνιδιού εάν κι εφόσον ένας ή περισσότεροι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν φορώντας παπούτσια με τάπες. Σε αυτή την περίπτωση ο διαιτητής καλείται να δώσει διορία 2′ ούτως ώστε η ομάδα που δεν συμβαδίζει με τα προβλεπόμενα να βρει μια λύση. Εάν δεν προκύψει λύση μετά τα 2′ ή  στην έσχατη περίπτωση παρέλθει το 30′ της επίσημης σέντρας (σύμφωνα με τον κανονισμό 2 – άρθρο 11) οφείλει να κατακυρώσει το παιχνίδι υπέρ της ομάδας που άσκησε την ένσταση. Ενστάσεις μετά την έναρξη του αγώνα ή αμέσως μετά την ολοκλήρωση του δεν θα γίνονται αποδεκτές.” 

Κατά αυτό τον τρόπο, η διοργανώτρια αρχή θέλει να κινητοποιήσει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό τις ομάδες ούτως ώστε να πειθαρχήσουν με το νέο αυτό μέτρο, στο οποίο από τη σεζόν 2023-24 η ίδια θα παρεμβαίνει “αυτεπάγγελτα” δίχως να χρειαστεί δηλαδή την υπόδειξη μιας ομάδας για να απονέμει δικαιοσύνη όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους τους υπόλοιπους κανονισμούς.

Ο λόγος που αυτό δε συμβαίνει από τον Ιανουάριο του 2023 για τον εν λόγω κανονισμό (και μόνο) είναι πως καλή τη πίστει, η διοργανώτρια αρχή θέλει οι ομάδες να κατανοήσουν και να σεβαστούν από μόνες τους τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλετε όλο αυτό το διάστημα από τα εμπλεκόμενα μέρη για την ιστορική αυτή αλλαγή στα δρώμενα του Ελληνικού Μίνι-Ποδοσφαίρου και να μην αποτελεί έναν “κακό μπαμπούλα” που αποφασίζει και διατάζει.

Προφορικά όλοι οι αρχηγοί έχουν ενημερωθεί από τους περασμένους μήνες τόσο για την αυστηρότητα του κανονισμού εφεξής, όσο και για 2 σοβαρούς τραυματισμούς σε ποδοσφαιριστές της Pranvera (Παπαγιάννης) και του Εθνικού (Μανουέλ) με τον πρώτο μάλιστα να βάζει ακόμα και λάμες στα πόδια, χάνοντας προφανώς όλο το υπόλοιπο της σεζόν! Αμφότεροι οι τραυματισμοί προήλθαν από τάπες, όπως άλλωστε και δεκάδες άλλοι στην πρώτη φάση, και για το λόγο αυτό, τα παπούτσια αυτά θα αποτελέσουν πολύ σύντομα παρελθόν από όλα τα γήπεδα των κορυφαίων κατηγοριών Μίνι-Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Δείτε ΕΔΩ όλους του κανονισμούς της διοργάνωσης αναλυτικά!

Περισσότερα

ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ 2025! (PHOTOS)

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μίνι Ποδοσφαίρου (World Mini-Football Federation) ανακοίνωσε χθες (21/5) ότι η διοργανώτρια πόλη για το πολυαναμενόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2025 θα είναι το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν! Πιο συγκεκριμένα, η διοργάνωση στην οποία θα παλέψει να βρεθεί και

ΝΕΑ

ΘΑΝΑΗΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ELITE CUP GREECE: “ΕΧΩ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΕΙ – ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΩ”

“Μέλι” έσταξε για το παρθενικό Elite Cup Greece ο κορυφαίος αθλητικογράφος της Ελλάδας: Γιώργος Θαναηλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των μεταδόσεων που έκανε: “Τεχνολογικά, οργανωτικά και ποιοτικά είναι ότι πιο εντυπωσιακό υπάρχει”! Λίγες ώρες μετά

Για συμμετοχή στην διοργάνωση

Στείλτε μας μήνυμα και μείνετε σε επαφή

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα έρθουμε σύντομα σε επικοινωνία μαζί σου