Η αντίστροφη μέτρηση τόσο στην Ελλάδα και τα στάδια προεπιλογής της “γαλανόλευκης”, όσο και στην Ευρώπη εν όψει του EMF EURO 2026 έχει ξεκινήσει για τα καλά. Αρχή όλων, η κλήρωση που πραγματοποιείται στις 27 Φεβρουαρίου (18:00 ώρα Ελλάδας) στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, 3 μήνες ακριβώς πριν από την έναρξη της μεγαλύτερης γιορτής εθνικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Mini-Football
Η Ελλάδα, για ακόμα μια χρονιά τοποθετείται στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, με τη σειρά δηλαδή που κατατάσσεται στο Ευρωπαϊκό Ranking (22ή), ελπιζόντας πως αυτή τη φορά μπορεί να συνδιάσει μεγάλες νίκες με την υπέρβαση της πρόκρισης η οποία εκτός από δόξα, ωφέλη, και συγκινήσεις ενδεχομένως να της αποφέρει και καλύτερο πλασσάρισμα, στα γκρουπ δυναμικότητας του μέλλοντος.
Εκτός από τη χώρα μας, συμμετέχουν άλλες 23 εθνικές ομάδες, χωρισμένες όπως θα δείτε παρακάτω σε 4 γκρουπ δυναμικότητας των 6:

Στο πρώτο γκρουπ βρίσκεται η οικοδέσποινα Σλοβακία, η πρώην Παγκόσμια πρωταθλήτρια και πολυνίκης του θεσμού με έξι κατακτήσεις (!) Ρουμανία, η νυν πρωταθλήτρια κόσμου: Αζερμπαϊτζάν, η πρωταθλήτρια Ευρώπης: Σερβία, ή Βουλγαρία, καθώς επίσης και το “αγαπημένο” Καζακστάν (πρωταθλητής Ευρώπης το 2016).
Στο δεύτερο γκρουπ τοποθετείται ως επικεφαλής, η εκπληκτική στην προηγούμενη διοργάνωση: Γαλλία (4η), τρείς παραδοσιακές δυνάμεις, όπως είναι η Τσεχία, η Ουγγαρία και το Μαυροβούνιο, (με την πρώτη μάλιστα να έχει κατακτήσει το EMF EURO το 2018), ενώ τέλος, τη λίστα συμπληρώνουν: Γεωργία και Ουκρανία. Η τελευταία μάλιστα, είχε αντιμετωπίσει την Ελλάδα το τελευταίο EURO, το 2024 στη Βοσνία, εκεί όπου “επίσημη αγαπημέμνη” δυστυχώς είχε ηττηθεί με 1-0.
Στο τρίτο γκρουπ, “εμπορικές” ομάδες όπως είναι: Το Βέλγιο, η Πολωνία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και ο “κακός μας δαίμονας”, η Αγγλία κυριαρχούν, με τη Βοσνία να αποτελεί την ευχαριστή έκπληξη, αφού στην πατρίδα της την προηγούμενη φορά κατάφερε και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά.
Τέλος, στο τέταρτο γκρουπ που βρίσκεται και η Ελλάδα, συναντάει κανείς τις: Ισπανία, Σλοβενία, Τουρκία, Αυστρία και Ισραήλ, με τις οποίες είναι αδύνατο να κληρωθεί η χώρα μας, τουλάχιστον τη φάση των ομίλων.
Άραγε με ποιές ομάδες θα διασταυρωθεί φέτος η επίσημη αγαπημένη;