ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ ΣΤΗΝ 2Η “GREEK GENERAL ASSEMPLY” – ΤΟ ΝΕΟ FORMAT, ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ… POINT SYSTEM!

Share

Πανζουρλισμός επικράτησε στο “SEF Soccer Club” του Πειραιά, κατά τη δεύτερη ετήσια “Greek General Assemply” που διεξήχθη το Σάββατο βράδυ (14/9) με κεντρικό ομιλητή τον αναμορφωτή του Ελληνικού Mini-Football, κ. Σπύρο Τσιγαρίδα!

Εκατοντάδες κόσμος, υποψήφιοι επενδυτές, Sports Directors και επιχειρηματίες, παρακολούθησαν με απόλυτη προσήλωση τον “Specialist” να αγορεύει και να προετοιμάζει το ακροατήριο του, για την νέα εποχή του Ελληνικού Mini-Football, το οποίο, εντός τριετίας θα εναρμονιστεί απόλυτα με τα πρότυπα του εξωτερικού και πιο συγκεκριμένα του Ρουμανικού και Τσέχικου μοντέλου που θεωρούνται η “Μέκκα” του αθλήματος.

Αρχικά, ύστερα από το θερμό καλωσόρισμα, έγινε λόγος για τις 3 βασικές αξίες που πλέον διέπουν του αγαπημένο μας άθλημα: Fair Play, συνέπεια και οργάνωση, οι οποίες έχουν αλλάξει καθολικά την κατάσταση στην καθημερινότητα του Έλληνα αθλητή, μέσω των εμπειριών τους από τις επίσημες διοργανώσεις της Ελλάδας (Elite League, Elite Cup, Golden League κλπ), πάντα υπό την αιγίδα της European Mini-Football Federation (E.M.F.)

Ο κύριος Τσιγαρίδας, επισήμανε πως ο ρόλος του Οργανισμού, είναι ουσιαστικά εκείνος της “άτυπης” Ομοσπονδίας της Ελλάδας αφού παρά το γεγονός πως ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί το Mini-Football ως επίσημο άθλημα στη χώρα μας, λειτουργεί με γνώμονα την εξάπλωση, την ανάπτυξη και την προβολή του στην Ελληνική επικράτεια, ενώ παράλληλα “επιδοτεί” τις κορυφαίες ομάδες της χώρας σε διεθνείς διοργανώσεις, ένεκα απουσίας κρατικών κονδυλίων. “Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την περίπτωση της Ελληνικής Ομάδας Mini-Football η οποία ύστερα από αποκλειστική ανάθεση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στον Οργανισμό μας, από το 2021 κι εντεύθεν, καλείται να πορευθεί στο διεθνές προσκήνιο αυτόνομα και ανεξάρτητα. Φέτος, η Ελλάδα θα συμμετέχει για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ταξιδεύοντας στο μακρινό Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και ίσως είναι η πρώτη φορά που θα αναζητήσουμε συνοδοιπόρους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν και να επενδύσουν στη γαλανόλευκη και το… αύριο του αθλήματος ουσιαστικά, κι όχι επιδερμικά όπως γίνονταν μέχρι σήμερα. Για το λόγο αυτό άλλωστε πορευόμασταν κατά κύριο λόγο μόνοι μας τόσο χρόνια, και ως ανεξάρτητο σώμα και δίχως εξάρτηση από κάποιον. Το φετινό project όμως στο οποίο για πρώτη φορά είναι πολύ πιθανόν να περιλαμβάνεται ξένος προπονητής και διεθνής αγώνες προετοιμασίας στο εξωτερικό (!) ξεπερνάει κάθε φαντασία” τόνισε.

ΤΟ ΝΕΟ FORMAT, ΟΙ ΦΕΤΙΝΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Αναφορικά με το φετινό “format” της διοργάνωσης, όπως έχει αναλυθεί και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλάζει ριζικά, αφού πλέον καταργείται το πρώιμο μοντέλο της Α’ και Β’ φάσης. Πλέον, θεσμοθετείται οριστικά η Bronze League ως η μεγάλη βάση της πυραμίδας ενώ από εκεί μέχρι και την Elite League 1, όλες οι ομάδες θα εκκινούν και θα ολοκληρώνουν τη σεζόν σε μια κατηγορία. Το μόνο που θα διαφέρει θα είναι ο αριθμός των ομίλων των ομάδων που θα απαρτίζουν την εκάστοτε κατηγορία, με τις ομάδες να αγωνίζονται σε 2 γύρους μέσα στη σεζόν, ενώ αργότερα στην φάση των Play Off που είναι και η τελική. Σε όλες τις κατηγορίες προβλέπεται σύστημα υποβιβασμού-προβιβασμού ενώ οι πρωταθλητές επιβραβεύονται με τα ανάλογα έπαθλα.

Αναφορικά με τους κανονισμούς, οι 2 βασικότεροι έχουν να κάνουν με την οριστική κατάργηση της τάπας στα ποδοσφαιρικά παπούτσια αλλά και του ενδεχόμενου χρόνου αναμονής έναρξης μιας αναμέτρησης, αφού εδώ, όπως και στις περισσότερες των περιπτώσεων ακολουθείτε το πρωτόκολλο της E.M.F. που ορίζει ως μάξιμουμ χρόνο καθυστέρησης ενός αγώνα τα 15′ (δεκαπέντε λεπτά). Εάν κι εφόσον μία ομάδα δεν έχει παρευρεθεί μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο στο γήπεδο θα χάνει το παιχνίδι 3-0 (Α.Α), εν αντιθέσει με την περίοδο 2023-24 που ίσχυε ως μάξιμουμ χρόνος αναμονής τα 30′ (τριάντα λεπτά). Τέλος, σε περίπτωση κόκκινης κάρτας σε έναν ποδοσφαιριστή, ο χρόνος αποβολής των 5′ θα παραμένει ακέραιος δίχως να συρρικνώνεται σε περίπτωση που η ομάδα του τιμωρημένου ποδοσφαιριστή δεχθεί πρόωρα γκολ. Και εδώ το μοντέλο κανονισμών της E.M.F. λειτουργεί ως “ευαγγέλιο”.

Τέλος σχετικά με τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, εκείνες παραμένουν ίδιες σε κάθε κατηγορία, μόνο που εδώ, η ουσιαστική είδηση είναι πως από τη σεζόν 2024-25 Ευρωπαϊκά εισιτήρια θα δίνονται μόνο στις κορυφαίες κατηγορίες ανά διοργάνωση, και πιο συγκεκριμένα στις Elite League 1 (6Χ6) και Elite League (8Χ8), σε μια προσπάθεια αύξησης του ανταγωνισμού της Ελλάδας ως προς την Ευρώπη. Έτσι, από την Elite League 1 ο πρωταθλητής κερδίζει το εισιτήριο του Champions League της επόμενης σεζόν, ενώ ο 2ος, ο 3ος και ο πρωταθλητής της Elite League 2 το εισιτήριο για το EURO-Cup. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για την Elite League 8X8 όπου οι 3 πρώτοι εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στο Urban – Cup, όπως επίσης και ο πρωταθλητής της Golden League 8X8. Τέλος, αναφορικά με την Golden League Athens, εκεί ο πρωταθλητής εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στο Elite Cup Greece τον Απρίλιο, εκεί όπου θα διεκδικήσει το 4ο εισιτήριο για το EURO-Cup!

Διαβάστε ΕΔΩ το νέο format και κανονισμούς (Με bold γράμματα οι φετινές αλλαγές).

ΟΙ “WILD CARDS” ΘΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΜΕΣΩ… POINT SYSTEM!

Η έκπληξη της βραδιάς όμως ακούστηκε λίγο πριν από το τέλος της ομιλίας, αφού από φέτος, για να δικαιούται μια ομάδα τα επονομαζόμενα… έξτρα εισιτήρια για την Ευρώπη θα πρέπει να τοποθετηθεί σε μια “ειδική κατηγορία” μέσω της οποίας θα πρέπει να διακριθεί μέσω του “Point System” το οποίο θα “τρέχει” κατ’ αρχάς από τις 30/9/2024 έως τις 31/3/2025 ή έως τις 30/6/2025 σε περίπτωση που δεν θα έχει εξασφαλίσει νωρίτερα ή εκάστοτε ομάδα κάποιο Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Κοινώς, οι “wild cards” πλέον θα δίνονται με συγκεκριμένα κριτήρια (και όχι απείθειας αναθέσεις εκτός αν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο) τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας και θα προκύπτουν από βαθμολόγηση των ενδιαφερόμενων ομάδων κατά την παρουσία τους στις επίσημες διοργανώσεις της χώρας υπό την αιγίδα της E.M.F. Ευ αγωνίζεσθαι (κίτρινες, κόκκινες κάρτες, τιμωρίες κλπ), συνέπεια (τυχόν αναβολές ή ακυρώσεις), οργάνωση (επιπλέον φιλικοί αγώνες) και αγωνιστικότητα (βαθμοί που συγκεντρώνει σωρευτικά σε όσες διοργανώσεις αγωνίζεται σε κανονική διάρκεια και Play Off), μετρούν ακράδαντα ως προς το αποτέλεσμα και τους πόντους που θα συγκεντρώσει η εκάστοτε ομάδα ούτως ώστε να δικαιούται κάποια “wild card”.

Όπως όμως ξεκαθάρισε ο “Specialist”, η βαθμολόγηση του “Point System” απασχολεί μόνο τις ομάδες που δε θα κατακτήσουν κάποιο Ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω της συμμετοχής τους στην εκάστοτε κατηγορία, ενώ παράλληλα είναι τα μοναδικά εισιτήρια τα οποία δεν επιδοτούνται από τον Οργανισμό. Ουσιαστικά, λειτουργούν σαν μια “δεύτερη ευκαιρία” για όλες τις ομάδες που συμμετέχουν από την Golden League και πάνω, που δε θα καταφέρουν να κατακτήσουν κάποιο τρόπαιο ή πλεονεκτική θέση ούτως ώστε να δικαιούται την “Ευρωπαϊκή έξοδο”.

Όλες οι ομάδες των κατηγοριών Elite League και Golden League, έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν ελεύθερα συμμετοχή σε αυτόν τον… μαραθώνιο του “Point System” μέχρι και την Κυριακή 29/9/2024. Από Δευτέρα 30/9/2024, ημέρα έναρξης των διοργανώσεων κάτι τέτοιο δε θα γίνεται πλέον αποδεκτό.

Περισσότερα

ΝΕΑ

EURO-CUP: ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟ… ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Bandoleros και Goats δεν τα κατάφεραν στην πρεμιέρα τους στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο και γνώρισαν την ήττα από τις Βουλγαρικές: Balerini (3-1) και Apple (5-1) αντίστοιχα, γεγονός που κάνει επιτακτική ανάγκη τη νίκη τους σήμερα, στα υπόλοιπα παιχνίδια της φάσης

Uncategorized

EURO-CUP 2024: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΡΟΣΤΕΡ ΓΙΑ GOATS & BANDOLEROS!

Σήμερα ξημερώνει μια μεγάλη μέρα για το Ελληνικό Mini-Football! Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα για Goats και Bandoleros, αφού αμφότεροι πραγματοποιούν το Ευρωπαϊκό τους ντεμπούτο στο EURO-Cup, τη δεύτερη τη τάξει Ευρωπαϊκή διοργάνωση που διεξάγεται στο Sunny Beach της

Για συμμετοχή στην διοργάνωση

Στείλτε μας μήνυμα και μείνετε σε επαφή

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα έρθουμε σύντομα σε επικοινωνία μαζί σου