TOP 10: ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ “ΚΛΙΚΣ” ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ MINI-FOOTBALL ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2023-24!

22/07/2024

Κάθε “του χρόνου” και καλύτερο! Παραφράζοντας τη γνωστή λαϊκή ρύση που αναφέρεται στο… πέρυσι θα μπορούσε κάποιος να πει πως το Ελληνικό Mini-Football είναι σε τροχιά εκτόξευσης!

Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, με πρώτο και κυριότερο τον Οργανισμό του Gipedaki.gr και τα κίνητρα που χάρισε, χαρίζει και θα εξακολουθεί να χαρίζει στις ομάδες που μοιράζονται το “κοινό όραμα”. Φυσικά, εάν δεν υπήρχαν ομάδες με αγάπη, μεράκι, ρομαντισμό και στόχους, δεν θα υπήρχε ολόκληρο το οικοδόμημα. Συγχαρητήρια σε όλους λοιπόν:

Οι 10 κορυφαίες στιγμές της εφετινής σεζόν είναι εδώ, τη στιγμή που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν, 50, 100 ακόμη και 500 (!) ωστόσο σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε το εν λόγω άρθρο να γράφεται για ένα ολόκληρο καλοκαίρι. Σημείωση: Οι στιγμές γράφονται και παρουσιάζονται με χρονική σειρά, όπως μια ανασκόπηση σε “timeline”:

CHAMPIONS LEAGUE (Σεπτέμβριος 2023)

Στο κατάμεστο “Antonio Alexe Arena” της Οράντεα (Ρουμανία) η Magufana παραλαμβάνει δια χειρός Αντωνόπουλου το αναμνηστικό του Champions League 2023 στην επίσημη τελετή έναρξης της διοργάνωσης, μαζί με άλλες 23 πρωταθλήτριες (στην πλειοψηφία τους) ομάδες από ολόκληρη την Ευρώπη. Η ομάδα του Γιάννη Λίτση έφτασε μέχρι την προημιτελική φάση, εκεί όπου αποκλείστηκε από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια: Sabornog. Αξίζει να αναφερθεί πως η “Magu” θα είναι και φέτος η μόνη Ελληνική Ομάδα που θα αγωνιστεί στο Champions League της Βαρσοβίας (Πολωνία), έχοντας έτσι 4 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του Ευρωπαϊκου Mini-Football – αριθμός ρεκόρ για τη χώρα μας!

EURO CUP (Σεπτέμβριος 2023)

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Mini-Football, αγωνίστηκε ομάδα στη δεύτερη τη τάξει διασσυλογική διοργάνωση της “Γηραιάς Ηπείρου” και μάλιστα δεν ήταν μια αλλά… τρείς! TMT, El Maliakas και Αναγέννηση Καισαριανής. Παρόλο που καμία ομάδα της χώρας μας δεν κατόρθωσε να προκριθεί στη νοκ-άουτ φάση, άπαντες περιέγραψαν την εμπειριά τους στα γήπεδα του Sunny Beach της Βουλγαρίας εξαιρετική, με την ομάδα της Καισαριανής μάλιστα να βραβεύεται με το κύπελλο ήθους μπροστά σε χιλιάδες κόσμο στο “Imperial Palace”, το ξενοδοχείο-κατάλυμα των ομάδων στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι απονομές. Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο Γ.Γ. της E.M.F. κ. Ιβάν Ιβάνοφ να απονέμει στον αρχηγό της Αναγέννησης, Γιάννη Καραγιώργη το απόλυτα τιμητικό βραβείο του “Fair Play” που αν μη τι άλλο καθρεφτίζει της αξίες και τα ιδανικά της Elite League.

GREEK GENERAL ASSEMBLY (Οκτώβριος 2024)

Ο κ. Σπύρος Τσιγαρίδας καλεί όπως συμβαίνει εθιμοτυπικά κάθε νέα σεζόν τους εκπροσώπους όλων των ομάδων του Οργανισμού σε ανοικτή συνέλευση – ομιλία στο “SEF Soccer Club” εκεί όπου αναλύεται η συνολική πρόοδος του Ελληνικού Mini-Football ανά έτος, οι νέοι στόχοι, οι αλλαγές σε κανονισμούς αλλά και το Ευρωπαϊκό “προφίλ” της χώρας μας τόσο σε επίπεδο εθνικό όσο και διασυλλογικό. Κάτι ο μεγάλος όγκος των ομάδων, κάτι η “δίψα” και το όραμα των αρχηγικών μελών των ομάδων δημιούργησαν το… αδιαχώρητο όμως την τελευταία φορά στο Φαληρικό γήπεδο με αποτέλεσμα η συγκέντρωση, παρόντος και του προπονητή της Ελληνικής Ομάδας Mini-Football: Νίκου Στάμου, να ολοκληρωθεί σε λιγότερο χρόνο απ’ ότι ο προκαθορισμένος. Οι δεκάδες παρευρισκόμενοι του παρελθόντος πλέον έχουν μετατραπεί σε εκατοντάδες! Και αυτό είναι σιγουρά θετικό για το άθλημα που μας ενώνει όλους…

ELITE LEAGUE GREECE FINALS (Απρίλιος 2024)

Το μεγαλύτερο ρεκορ προσέλευσης θεατών σε Ελληνικό γήπεδο Mini-Football καταγράφηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου στο “SEF Soccer Club”, για τους τελικούς του Ελληνικού πρωταθλήματος ανάμεσα σε Magufana – Flamingos (Elite League 1) και Villagers – Bandoleros (Elite League 2). Σύμφωνα με μετρήσεις, πάνω από 400 παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν τον αγώνα των “Χωριατών” με τους “Χαϊδαριώτες” ενώ εκείνο το βράδυ τις εγκαταστάσεις του γηπέδου “πάτησαν” συνολικά περίπου χίλιοι άνθρωποι. Αυτό σίγουρα δε θα μπορούσε να το φανταστεί κανείς πριν από μερικά χρόνια.

ELITE CUP GREECE (Μάϊος 2024)

Και εγένετο το πρώτο Κύπελλο Ελλάδας! Το Elite Cup Greece έλαβε “σάρκα και οστά” τον Μάϊο του 2024 και εφεξής αποτελεί το επίσημο κύπελλο Ελλάδος στο Mini-Football, έχοντας τις ευλογίες και την αναγνώριση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Mini-Football (E.M.F.). Κατά αυτό τον τρόπο, ομάδες από ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο, πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν μέρος σε μια πόλη τη χώρας, ούτως ώστε να διεκδικούν τον κορυφαίο κατά πολλούς τίτλο της επικράτειας μέσα σε ένα γιορτινό κλίμα, κάτι που συνέβη και φέτος στην παρθενική του έκδοση! Πιο συγκεκριμένα, η φετινή και συνάμα πιλοτική διοργάνωση έλαβε χώρα στον Πειραιά, εκεί όπου πλήθος σπουδαίων προσωπικοτήτων του αθλητισμού (ποδοσφαιριστές, ηθοποιοί, αθλητικογράφοι) την “αγκάλιασε”, ενώ το παρών έδωσαν ομάδες από όλες της μεγάλες πόλεις της χώρας συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου! “Σημαιοφόρος” των επώνυμων στην τελετή έναρξης ποιος άλλος; Ο σπουδαίος Γιώργος Θαναηλάκης που μάλιστα περιέγραψε και την πρεμιέρα του Elite Cup Greece ανάμεσα σε Flamingos και L.S.G. και έκανε τον κόσμο να… παραληρεί! Υπενθυμίζεται, πως ο νικητής του Κυπέλλου Ελλάδας στο Mini-Football, όπως συμβαίνει άλλωστε και στο κλασσικό ποδόσφαιρο κερδίζει ένα Ευρωπαϊκό “εισιτήριο”.

ELITE CUP FINAL (Μάϊος 2024)

Η Magufana θα στεφθεί κυπελλούχος Ελλάδος στην παρθενική διοργάνωση και θα γράψει ιστορία! Ύστερά από έναν ισόπαλο αγώνα χωρίς γκολ (0-0) απέναντι στη μεγάλη αντίπαλο της: Flamingos, η “Magu” θα καταφέρει να αποδράσει στα πέναλτι (2-0) και να καταγράψει ένα μοναδικό ρεκόρ το οποίο και θα τη συνοδεύει για πάντα. Δεν δέχθηκε γκολ σε κανέναν από τους 6 αγώνες! Όσο ασύλληπτο κι αν είναι αυτό που κατόρθωσε η άμυνα των κυπελλούχων αλλά και ο Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας, Μάριος Μουζάκης, σε ισάριθμους αγώνες είναι αλήθεια! Η τελική φάση στο “SEF Soccer Club” παρότι διεξήχθη την Κυριακή του Θωμά, στις 12 Μάϊου συγκέντρωσε αρκετό κόσμο, ενώ άπαντες (ομάδες, διοργανωτές, συνεργάτες, θεατές κλπ) κατέθεσαν άκρως εγκωμιαστικές σχόλια για το πρώτο Elite Cup Greece της ιστορίας, το οποίο σε συνδυασμό με το “Football Festival” που το συνόδεψε για ολόκληρο το τριήμερο, με την υποστήριξη του “Regency Casino Mont Parnes” εκτόξευσε το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων στα ύψη. Αξίζει να αναφερθεί ότι ήδη 3 νέες διαφορετικές πόλεις έχουν καταθέσει “αίτημα” για τη διεξαγωγή του.

FOOTBALL FESTIVAL WOMEN CUP (Μάιος 2024)

Το Football Festival του Μαϊου εκτός από το Elite Cup Greece περιλάμβανε κι άλλες δράσεις, όπως: αγώνες Foot-Tennis, E-Sports, Subbuteo, κύπελλο ήθους νέων, ανδρών και… γυναικών! Πολύ σωστά διαβάσατε. Για πρώτη φορά στα χρονικά, διοργάνωση προσκάλεσε γυναικείες ομάδες ούτως ώστε να δώσουν αγώνες επίδειξης μπροστά σε πλήθος κόσμου, ενώ οι νικήτριες έλαβαν και τρόπαιο! Παρά το δύσκολο της ώρας και τη μεσημεριανή ζέστη (οι αγώνες όλων των κατηγοριών ξεκινούσαν στις 9:00 και ολοκληρωνόντουσαν στις 23:00) άπαντες βίωσαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τα δεδομένα του Mini-Football η οποία είναι βέβαιο πως θα επαναληφθεί. Για την ιστορία, στο τελικό αγωνίστηκαν οι ομάδες Ronalgrinio (Αγρίνιο) και Black Cats (Αθήνα). Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Οργανισμός όσο και ομάδες βοήθησαν στην εκπλήρωση ευχών της “Make a Wish Greece”.

URBAN CUP 8X8 (Μάϊος 2024)

Εθνική υπερηφάνεια μέσω του Mini-Football νιώθουμε πλέον ολοένα και συχνότερα. Την αρχή έκανε πέρυσι η Magufana, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Urban Cup 8X8 που διεξάγεται στη “βάση” του Βουλγαρικού ποδοσφαίρου, στο “Boyana Sports Center” της Σόφιας, για να ακολουθήσουν φέτος οι Flamingos που με εντυπωσιακό σερί νικών (6/6) σάρωσαν τα πάντα και κατέκτησαν την κορυφή! Αντίπαλος τους στον τελικό η Βουλγαρική Rodopa Troyan που γνώρισε την ήττα από τους υπερηχητικούς “ροζ” με 2-0 που διατήρησαν έτσι τον κορυφαίο τίτλο της “Γηραιάς Ηπείρου” στο 8Χ8 σε Ελληνικό έδαφος, εκτοξεύοντας παράλληλα και την αξία της κορυφαίας Ελληνικής διοργάνωσης, Athens League 8X8 στα ύψη. Αξίζει να αναφερθεί πως Ελληνική παρουσία εκτός από την ομάδα του Δρόση, έδωσαν τόσο οι Brodios που έφτασαν στους “8”, όσο και η Magufana που “χρύσωσε” το χάπι του αποκλεισμού της από τον όμιλο, με την κατάκτηση του κυπέλλου των καλύτερων 3ων.

MINI-EURO (Ιούνιος 2024)

Η Ελλάδα μόλις έχει πραγματοποιήσει την απόλυτη έκπληξη της πρεμιέρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βοσνίας (Mini-EURO 2024), έχοντας επικρατήσει της δευτεραθλήτριας κόσμου (!) ομάδας του Καζακστάν με 1-0, χάρη στο “χρυσό” γκολ του Κωνσταντίνου Δρόση! Οι στιγμές είναι απερίγραπτες για τους διεθνείς, που σε ζωντανή μετάδοση των καναλιών Novasports κάνουν ολόκληρη τη χώρα και τους φίλους του αθλήματος να παραληρούν. Το πάρτι συνεχίζεται τόσο στη μεικτή ζώνη, όσο και στα αποδυτήρια, εκεί όπου καταγράφεται και ο κλασσικός πανηγυρισμών των ποδοσφαιριστών αλά… EURO 2004: “Ελλάς ολέ ολέ” o οποίος μάλιστα έγινε viral σε πολλές αθλητικές ιστοσελίδες. Ακόμα κι αν η “γαλανόλευκη” δεν κατάφερε τελικά να προκριθεί, γνωρίζοντας ισάριθμές ήττες από Ουκρανία και Αγγλία στη συνέχεια, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα απίστευτα συναισθήματα χαράς και υπερηφάνειας μετά από αυτόν τον… άθλο, ενώ ταυτόχρονα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως αυτή η νίκη αποτελεί την κορυφαία στην ιστορία της χώρας μας στο Mini-Football! Για του λόγου το αληθές οι Καζάκοι όχι απλά τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο (με 6 βαθμούς και διαφορά τερμάτων στα άλλα δυο ματς: 10-2) αλλά κατέλαβαν και το χάλκινο μετάλλιο της τρίτης θέσης επικρατώντας με 7-2 της Γαλλίας στον μικρό τελικό.

ATHENS CUP FINAL (Ιούλιος 2024)

Το Ελληνικό “El Classico” ανάμεσα στις 2 κορυφαίες κατά τεκμήριο ομάδες της χώρας: Magufana και Flamingos, μονοπωλεί το ενδιαφέρον τον απανταχού ποδοσφαιρόφιλων. Παρότι αντίπαλοι για 50′ στο χορτάρι πλέον, αμφότεροι τρέφουν απαράμιλλο σεβασμό ο ένας για τον άλλον, σε τέτοιο επίπεδο ούτως ώστε να επιδιώκουν τον διαρκή ανταγωνισμό, που αναμφίβολά τις εξιτάρει αλλά και βελτιώνει σε κάθε επίπεδο! Φέτος, το Ελληνικό El Classico “ζωντάνεψε” στα μάτια μας περισσότερες φορές από κάθε άλλη χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, Magufana και Flamingos αγωνίστηκαν 6 φορές, οι 4 εκ των οποίων σε τελικούς! Το αποτέλεσμα: 2 κύπελλα οι Flamingos (Elite League Greece, Athens Cup 6X6) και άλλα τόσα η Magufana (Elite Cup Greece, Athens League 8X8). Συνολικά, οι 2 ομάδες έχουν αναμετρηθεί 18 φορές, 16 εκ των οποίων σε επίσημους αγώνες. Η “Magu” αριθμεί μια νίκη παραπάνω (6 έναντι 5 των “Fla”) ενώ 5 αγώνες έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλοι. Τα συναισθήματα και η ποδοσφαιρική ένταση μοναδική σε κάθε αγώνα, αφού πλέον δεν διακυβεύονται μόνο νίκες, τίτλοι και αριθμοί, αλλά κάτι πολύ περισσότερο: Το γόητρο. Εάν δε το ζήσεις με τα δικά σου μάτια αυτό το μεγάλο ντέρμπι, δεν μπορείς να το… καταλάβεις. Η αλλιώς όπως το έθεσε εύστοχα ο Βούλγαρος διοργανωτής: Όλεγκ Ροζνόφ τον Μάρτιο του 2024 σε μια ποδοσφαιρική εκπομπή για το URBAN Cup: “Πρόκειται για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός του Ελληνικού Μίνι-Ποδοσφαίρου”.