ATHENS CUP 6X6: ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΟΙ FLAMINGOS – ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΨΑΛΙΔΑ ΜΕ ΤΗ “MAGU”

18/07/2024

Κυπελλούχοι για το Athens Cup 8X8 τη σεζόν 2023-2024 αναδεικνύονται οι Flamingos νικώντας στη διαδικασία των πέναλτι τη μεγάλη τους αντίπαλο, Magufana με 3-2, ύστερα από ακόμα έναν μεταξύ τους ισόπαλο τελικό που ολοκληρώθηκε με σκορ 2-2 στην κανονική διάρκεια!

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πραγματοποίησαν εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, “βραχυκυκλόνοντας” τη “Magu” που δεχόταν τη μια επίθεση πίσω από την άλλη. Οι Λέρι (9′) και Δημητρίου (20′) έβαλαν τους “ροζ” μπορστά, ενώ κάλιστα θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και άλλα γκολ στις αντεπιθέσεις και τις προωθήσεις του Έλληνα διεθνή τερματοφύλακα, Μάριου Μουζάκη, που εηκατέλειπε συχνά την εστία του προσπαθώντας να λειτουργήσει ως 6ος παίκτης στην επίθεση.

Στην επανάληψη πάντως, το γρήγορο γκολ των Κυπελλούχων Ελλάδας, άλλαξε χρώμα στην αναμέτρηση, που ύστερα από το 2-1 έγινε κανονικό… ροντέο! Το αξιοσημείοτο είναι πως η “Magu” ισοφάρησε με 2 εκτελέσεις κόρνερ. Αρχικά, στο 30′ ο Κυρτζιαλίδης μείωσε με κοντινή προβολή ύστερα από το κόρνερ του… βιονικού Λίτση, ενώ στο 41′ ο Φραγκόπουλος σκόραρε ξανά από κόρνερ ύστερα από πάσα του Μπαλωμένου και μονοκόματο ξερό σουτ έξω από την περιοχή, στο το ύψος του πρώτου δοκαριού!

Το πεπρωμένο της αναμέτρησης δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα και το “el classico” οδηγήθηκε για 3η φορά φέτος στην ψυχοφθόρο διαδικασία με τους Flamingos αυτή τη φορα να παίρνουν τη σκυτάλλη στις νίκες και να κάνουν το “repeat” της κατάκτησης ύστερα κι από τον περσινό θρίαμβο επί της Juvetsus (5-1).

Εύστοχα για τους “ροζ” εκτέλεσαν οι Λέρι, Δημητρίου και Φουτράκης, ενώ για τη “Magu” παρά το γεγονός πως σκοραραν οι Τσιγγόπουλος και Πουλιάνος, ο “εξουθενωμένος” ηγέτης της: Γιάννης Λίτσης (αγωνίστηκε και στα 4 παιχνίδια του Final Four με Magufana και Old School Magufana ως βασικός), έστειλε τη μπαλα πάνω από τα δοκάρια του Φουτράκη και τους Flamingos στην απόλυτη έξταση!

Για τους λάτρεις των… αριθμών αξίζει να αναφερθεί πως οι “Fla” μείωσαν την αποστασή τους από τη Magufana σε πολλές στατιστικές κατηγορίες, όπως εκείνη των τίτλων σε τελικούς (3 έναντι 4), τις νίκες σε διαδικασίες πέναλτι (2 έναντι 3) όπως επίσης και στη βασικότερη που έχει να κάνει με τον ίδιο το θεσμό του Athens Cup, του οποίου ναι μεν παραμένει κυριαρχός η ομάδα του Λίτση με 3 κατακτήσεις (2019,2020,2021) πλην όμως πλέον ο Δρόσης και η παρέα του φτάνουν τις 2 (2023,2024). Η Magufana διατηρεί επίσης το ισχνό προβάδισμα νικών στα μεταξύ τους επίσημα παιχνίδια αριθμώντας 6 νίκες έναντι 5, την ώρα που 5 αγώνες έχουν ολοκληρωθεί ισσόπαλοι. Τέλος, αυτός είναι ο 3ος από τους 4 φετινούς μεταξύ τους τελικούς που έχει κριθεί στα πέναλτι! Πάντως, αξίζει να αναφερθεί πως οι 2 ομάδες συναντιούνται για πρώτη φορά σε τελικό Athens Cup.

ΧΡΥΣΩΣΕ ΤΟ… ΧΑΠΙ Η OLD SCHOOL ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΤΗΣ “ΑΣΗΜΕΝΙΑΣ” ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ!

Κι αν η πρώτη ομάδα της “Magu” γνώρισε την πικρή ήττα στα πέναλτι από τους Flamingos, η Β΄ομάδα της (Old School Magufana), κατάφερε και μετέτρεψε τον μεγάλο τελικό απέναντι στη Δόξα σε παράσταση για έναν ρόλο και με το αδιαμφισβητητο 5-0 πανυγήρισε την 3η της κατάκτηση στη Silver κατηγορία του κυπέλλους, 2 περισσότερες από τις: San Pedro, Άτταλο FC και Ηπειρώτικο FC που αριθμούν από 1.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με τη Δόξα να είναι ίσως και καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Ο Λίτσης σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 12′ ωστόσο όλα κρίθηκαν στο 23′ όταν ο Φουκούλης εκτέλεσε το πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε, ωστόσο νικήθηκε από τον αδιαπέραστο Καραθάνο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η ομάδα του Γιώργου Γιαννακόδημου, στο ξεκίνημα της επανάλήψης δέχθηκε 2 απανωτά γκολ από τους Στεργιανό (26′) και Σταμάτη (27′) και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Στο 35′ ο Κατσάβας σκόραρε εντυπωσιακό γκολ πάνω στην πλάγια γραμμή (!), ενώ το δείκτη έκλεισε ένας άλλος Λίτσης, και πιο συγκεκριμένα ο αδερφός του Γιάννη, Άγγελος (42′)!

Στο μεταξύ είχαν μεσολαβήσει, οι αποβολές των Αναστασόπουλου (Magufana), Σκόκοτα και Φουκούλη (Δόξα) για μια αψημαχία στο χώρο της μεσαίας γραμμής (37′), καθώς επίσης και η πρώτη γυναικεία παρουσία σε τελικό, μιας και στο 39′ πήρε το βάφτισμα η ταλαντούχα Κατερίνα Χρυσοστομίδου και καταχειροκροτήθηκε από συμπαίκτες και αντιπάλους.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Δόξα βρίσκεται για 2η συνεχόμενη χρονιά σε μεγάλο τελικό κυπέλλου “ασημένιας” κατηγορίας, αλλά γνωρίζει για ακόμα μια χρονιά την ήττα, την ίδια ώρα που η “Magu” κάνει το απόλυτο (3/3) σε ισσάριθμούς τελικούς της, κάτι που δε συνέβη με την πρώτη της ομάδα που γνώρισε την πρώτη της ήττα σε 4 τελικούς αντίστοιχα στην “χρυσαφένια” κατηγορία του Athens Cup 6X6.

Δείτε ΕΔΩ το “πανόραμα” της διοργάνωσης του Athens Cup 6X6 για το 2024!

Η “ΧΡΥΣΗ” ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ATHENS CUP 6X6

2017: AMIGOS (Golden)

2018: WARRIORS FC (Golden)

2019: MAGUFANA (Golden) / ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ FC (Silver)

2020: MAGUFANA (Golden) / ATTALOS FC (Silver)

2021: MAGUFANA (Golden) / MAGUFANA OLD SCHOOL (Silver) / LANGANEIROS FC (Bronze)

2022: VILLAGERS FC (Golden) / MAGUFANA OLD SCHOOL (Silver)

2023: FLAMINGOS FC (Golden) / SAN PEDRO (Silver)

2024: FLAMINGOS FC (Golden) / MAGUFANA OLD SCHOOL (Silver) / ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ FC (Bronze)